Bichon Havanez

Autor: Charmy
Rasa de caine Bichon Havanez
Rasa de caine Bichon Havanez
Rasa de caine Bichon Havanez

Istoric si Origine Bichon Havanez

Este o rasa originara din Cuba, nu se stie foarte multe despre istoricul rasei, se poate considera urmasul Bichonilor europeni (bolognese si Maltese), ajunsi prin Cuba in perioada dominatiei spaniole. A fost numit dupa capitala tarii si crescut de aristrocatia cubaneza.

Descriere si Personalitate Bichon Havanez

Este o rasa de talie mic, cu forma mai lunga decat intalta, capul il are bine proportionat cu corpul si cu o frunte putin ridicata. Coada este ridicata, avand o forma de crosa si acoperita cu par mai lung.

Blana este matasoasa, lunga si deasa cu o culoare de crem (deschis si inchis), gri sau alb cu cateva pete, foarte rar se poate gasi in alb complet

Are o personalitate jucausa, foarte inteligent si vioi. Se ataseaza foarte usor, este bland si sensibil, poate socializa cu oricine. In mod normal se intelege bine cu copii, dar in cazul in care este necajit se poate retrage pentru un timp. Se poate intelege extrem de bine cu alte animale din casa si poate sa fie galagios uneori.

Blana are nevoie de 2-3 ori pe saptamana de un periaj, pentru a indeparta firele de par moarte si asa se poate evita incalcirea parului.

Este o rasa cu un nivel mediu de activitate, care se adapteaza oricarui mediu de viata, precum si la stilul de viata al stapanului. Se simte excelent intr-un apartament cu o familie iubitoare, este necesar putin timp pentru grija zilnica a cainelui, prin plimbari scurte si dese la aer liber.

Dresajul trebuie facut cu atentie, pentru ca are o sensibilitate la tonul vocii, personalitatea sa doreste sa isi multumeasca stapanul si intelege repede ce i se cere. Dresajul se poate face usor, daca este invatat de mic cand si cat sa latre pentru a nu deveni galagios.

Alte Informatii referitoare la rasa Bichon Havanez

Blana de pe picoare se poate tunde, il poate impedica sa mearga bine, din cauza parului in forma de franjuri;

Aceasta rasa de caine nu naparleste si trebuie tuns parul crescut in exces, mai ales la picioare si urechi;

O sa fie un caine fericit in familie daca are parte de 3 plimbari pe zi;

Are nevoie de dresaj si socializare de la o varsta frageda;

Acesti caini se mai folosesc rareori la speectacole de circ;

La maturitate poate atinge grutatea de 3-6 kg si o intaltime de 20-31 cm;