Cuprins
ToggleIstoric si Origine Bichon Maltese
Este o rasa din Italia, din toate rasele Bichon cea Maltese este cea mai veche fiind descoperita chiar si pe vremea faraonilor, dupa Egipt s-au mai gasit urme de Bichon Maltese si in Grecia in mormantul lui Ramses al 2-lea.
Sunt atestari care arata ca era o rasa cunoscuta in vremea imparatului Claudius. Aristotel numea aceasta rasa “favoritul doamnelor”. Grecii au apreciat atat de mult rasa de Maltese incat au construit si monumente funerare pentru aceasta rasa.
Numele de Bichon Maltese a indus in eroare foarte multi specialisti, se credea ca provine din Malta, ceea ce este gresit. Termenul “Maltese” provine din vocabularul semitic care inseamna “refugiu” sau “port”, referinta pentur modul de viata pe care-l practicau stramosii Bichonului.
Descriere si Personalitate Bichon Maltese
Este un caine de talie mica, foarte elegant si acoperit cu par lung. Capul este proportionat fara de corpul cainelui, cu ochi mari si rotunzi. Parul la Bichoni Maltezi este foarte bogat, fin si matasos care acopera intregul corp.
Culoarea acestei rase este in mod normal: alb curat sau sidefiu.
Un caine inteligent, jucaus, sensibil si foarte prietenos cu copii si restul familiei, precaut si vigilent cand vine vorba de straini, se intelege foarte bine cu restul animalelor din casa si este afectuos si foarte devotat stapanului.
Se simte foarte bine intr-un apartament, mai ales langa un stapan iubitor care are suficient timp zilnic pentru el. Nivel de activitate scazut dar ocazional accepta si plimbari mai lungi, are nevoie de dresaj si socializare cu alti oameni si caini.
Bichon Maltezul vrea sa faca pe plac stapanului, sensibil si istet se face dresajul foarte usor, stapanul sau dresorul are nevoie de blandete si consecventa.
Alte Informatii referitoare la rasa Bichon Maltese
- Blana necesita periaj si pieptanat zilnic pentru indepartarea parului mort;
- Blana trebuie spalata regulat;
- Parul de pe frunte se poate prinde pentru a nu acoperii ochii;
- Poate petrece ore intregi pe genunghii stapanului;
- Este recomandat sa aiba un program zilnic de miscare si exercitii;
- La maturitate poate avea 2-3 Kg si o intaltime de 20-25 cm