Brac German

Autor: Charmy
Rasa de caine Brac German
Rasa de caine Brac German
Rasa de caine Brac German

Istoric si Origine Brac German

Bracul german provine din pointerul spaniol, care a fost adus in Germania in anii 1600. Rasa era folosita  la vanatoarea cu plase a pasarilor, in special in Franta, Spania si Flandra. In anul 1872, rasa avea deja o dezvoltare si a inceput inregistrarea cainilor intr-o carte de origine. Primul caine inscris in cartea de origine a fost Hektor I un mascul alb-maro, crescator si proprietar Hess, din Zienitz/Goehrde, nascut in 1872 din Diana si Hektor.

Descriere si Personalitate Brac German

Bracul german are culoarea maro inchis (culoarea ficatului) sau negru (monocolor), ori combinatii de alb si una dintre cele doua culori amintite anterior. Se remarca prin suplete si alura atletica, fiind capabil sa execute miscari rapide si salturi. Ochii trebuie sa fie inchisi la culoare (pentru ca in caz contrar sunt considerati un defect).

Bracul german este un caine de vanatoare echilibrat, cu un bot lung, expresiv, ochi migdalati si urechile lasate. Balana sa este scurta si densa ce are o singura culoare sau are pete. Coada sa este taiata in proportie de 60%. Poate atinge o inaltime de 56-62 centimetri si greutatea de 20-30 kilograme. Structura oaselor este foarte importanta. Cainii brac german cu oase prea grele sau prea usoare sunt descalificati. Blana poate fi intr-o singura culoare maro inchis sau negru, fie sa aiba un model cu pete si stropi.

Este un caine inteligent, curajos, afectuos cu stapanul si familia acestuia, cooperant si usor de dresat. Este bland cu cei mici, ii place joaca si este obisnuit cu interactiunile din grupurile mari si eterogene de vanatori, deci va trata sociabil si calm pe straini. Fiind un excelent vanator, trebuie avuta grija cu animalele de companie precum pasarile si pisicile.

Acest caine apreciaza familiile active si care poseda experienta in interactiunea cu cainii. Intrusii sunt semnalati pe teritoriu, cu latrat sonor (sunt caini cu o voce remarcabila), dar nu poate fi considerat neaparat un caine de paza.

Anxietatea de separare este comuna la rasa brac german pentru ca se ataseaza puternic de oameni si devine chiar deprimat daca este lasat singur in casa. Exprima aceasta stare prin ros, sapat si latrat excesiv. Asigurandu-i suficienta miscare, va reusi sa depaseasca anxietatea, insa este mult mai potrivit pentru familiile in care exista un membru acasa sau pentru cei care lucreaza putin.

Alte informatii despre Brac German

Dresajul ferm, consecvent si corect este necesar. Cainele brac german Are nevoie de putina ingrijire : poate fi periat o data pe saptamana, iar spalarea se face doar atunci cand este necesar.