Bulldog american

Autor: Charmy
Rasa de caine Bulldog american
Rasa de caine Bulldog american
Rasa de caine Bulldog american

Istoric si Origine Bulldog American

In jurul anului 1800, cativa emigranti europeni au in SUA, din Anglia, cateva exemplare din aceasta rasa. Bulldog-ul American provine din Bulldog-ul Englez, dar are o talie mai mare si picioare mai lungi. In Europa, cainii erau antrenati si folositi pentru lupte, iar in SUA buldogul era folosit ca animal de paza la cirezi sau turme.

John D. Johnson din Summerville, Georgia s-a hotarat sa adune la un loc toate exemplarele ramase prin America si sa le inmulteasca, fapt pentru care rasa mai exista si astazi. Unii Bulldogi Americani, talentati, sunt caini de vanatoare, de paza, de urmarire, chiar si de tractiune.

Descriere si Personalitate Bulldog American

Bulldog-ul American este un caine de talie mare, indesat, puternic, robust, rezistent, dar agil, atletic si deloc greoi. Are corpul musculos, pieptul lat, spatele larg si musculos, coastele bine evidentiate, iar gatul musculos si bine prins de trunchi si cap. Rasa Bulldog American are un par aspru si scurt, de culoare alb simplu sau alb cu pete de diferite nuante: maro, aramiu, roscat.

Bulldog-ul American are o personalitate puternica, este inteligent, alert, neinfricat, curajos, hotarat. Desi este un caine puternic si masiv se supune imediat atunci cand primeste un ordin din partea stapanului, dand dovada de devotament total, dragoste adevarata si tarie de caracter. Iubeste foarte mult copii si familia pe care o apara chiar cu pretul vietii.

Alte informatii despre Bulldog American

Bulldog-ul American are o inaltime de aproximativ 55-70 cm la masculi si 52-65 cm la femele. Greutatea este de circa 34-54 kg la masculi si 27-47 kg la femele.