Bulldog englez

Autor: Charmy
Rasa de caine Bulldog englez
Rasa de caine Bulldog englez
Rasa de caine Bulldog englez

Istoric si Origine Bulldog Englez

Este o rasa originara din Marea Britanie, foarte cunoscuta si iubita in toata Anglia. Originile exact inca nu sunt prea cunoscute. In trecut macelarii londolezi cresteau caini asemanatori pentru forta deosebita si curajul dovedit in fata vitelor care erau semi-salbatice si trebuiau sacrificate. Au mai fost folositi pentru lupte violente cu tauri muribunzi, lupte foarte populare in trecut dar oprite de autoritati.

Mai departe au fost dusi de emigranti peste ocean in America, ca o solutie pentru fermierii care trebuiau sa tina sub control taurii si luptele intre caini.

Descriere si Personalitate Bulldog Englez

Este o rasa de talie medie, cu un corp masiv si greu, sustinut de picioare scurte si foarte puternice. Bulldog-ul englez are un cap masiv, lat si cu un craniu scurt. Botul este scurt si comprimat, are un maxilar inferior mult iesit in fata si buze groase.

Gatul il are scurt si foarte gros, cu un par scurt si fin. Culoare blanii de cauloare bej, maron-roscat, dungat sau alb si baltat.

Bulldogul din ziua de azi este vioi, spontan si foarte curajos. O rasa inteligenta si sensibila. Bulldog-ul englez este credincios si ascultator cu stapanul, daca este dresat se intelege bine cu copiii. De obicei se intelege bine cu alte animale.

O rasa bine adaptata pentru viata de apartament, are nivel scazut de activitate si este multumit doar cu plimbari scurte zilnice. Este usor de dresat, trebuie ca dresajul sa fie facut pe un ton cat mai bland, ferm dar prietenos fara severitate, un dresaj consecvent si echilibrat pot aduce rezultate bune.

Este un caine foarte bun pentru paza, dar si pentru companie

Alte Informatii referitoare la rasa Bulldog Englez

  • Blana nu necesita prea multa ingrijire;
  • Pentru indepartarea parului mort este necesar un simplu periaj in perioada de naparlire;
  • Trebuie curatata cu regularitate pliurile de pe fata;
  • Aceasta rasa au frecvente afectiuni congenitale la coloana si inima;
  • Inclinatie spre sforait si salivatie excesiva;
  • Nu se tine mult in soare puternic, poate sa faca insolatie;
  • Ii place sa stea mult langa familie;