Bulldog

Autor: Charmy
Rasa de caine Bulldog american
Rasa de caine Bulldog englez
Rasa de caine Bulldog englez

Istoric si Origine Bulldog

Bulldog-ul a aparut si s-a dezvoltat in Anglia, fiind chiar si acum preferatii englezilor. Primele exemplare de Bulldog au aparut in secolul al XIII-lea, cel mai probabil fiind folositi pentru curajul si forta de care au dat dovada in fata vitelor semi-salbatice ce urmau a fi sacrificate. Adesea, bulldogii au fost folositi in lupte cu animalele salbatice, ursi sau lupi, pe cand descendentii lor erau mai inalti si mai agili.

In  anii 1800, in Roma, era interzis ca un bulldog sa fie scos la plimbare pe strazi, chiar daca era in lesa, pentru ca erau considerati periculosi si feroce. Odata cu Actul de Interzicere a Cruzimii Impotriva Animalelor, promulgat in 1835, luptele dintre animale au fost interzise, insa emigrantii au dus cu ei cateva exemplare in America, acolo unde au fost folositi de fermieri pentru a tine sub control taurii, insa au continuat sa fie folositi si in luptele dintre caini. In Anglia, sustinatorii rasei ai incercat sa elimine din trasaturile dure prin incrucisarea cu rasa  Mops/Pug (adusa din China). Astfel, talia s-a redus considerabil, iar temperamentul s-a educat, devenind cainii calmi si echilibrati din prezent.

Descriere si Personalitate Bulldog

Cainii Bulldog sunt de talie medie, au un corp solid si o musculatura proeminenta, cu pieptul si umerii largi, dar cu picioarele scurte. Capul mare, cu botul turtit si nasul aplatizat ii permite sa respire in timpul muscaturii. De asemenea, bulldog-ul are blana scurta, fiind usor de intretinut, urechile mici, iar ridurile de pe fata si de pe gat sunt caracteristice rasei.

In ceea ce priveste personalitatea, bulldog-ul este un caine vioi, spontan si inteligent, foarte bland si sensibil, care iubeste copiii. De regula, se intelege bine cu alte animale sau caini de companie, desi uneori poate parea agresiv (atunci cand este in lesa). Bulldog-ii sunt loiali copiilor, au o rabdare de fier, chiar daca sunt trasi de mustati sau de riduri. Pana in prezent, bulldog-ul este una dintre cele mai prietenoase rase de caini, jucausi si neastamparati (mai ales cand sunt mici), insa ajunsi la maturitate prefera somnul in detrimentul plambarilor.

Alte informatii despre Bulldog

Desi este cuminte si mai mult doarme la maturitate, rasa este caracterizata de sforait, marait, grohait, salivat si flatulat in somn. In ceea ce priveste dresajul, acesta are mai mult succes cu ajutorul mancarii si a atitudinii pozitive. Deoarece are un nivel scazut de activitate si energie, acesta se adapteaza rapid si la viata din apartament, doar daca este plimbat zilnic si sta in preajma copiilor.