BullMastiff

Autor: Charmy
Rasa de caine BullMastiff
Rasa de caine Bullmastiff
Rasa de caine Bullmastiff

Istoric si Origine Bullmastiff

Originar din Marea Britanie, Bullmastiff-ul este cea mai veche rasa din Regatul Unit, primele referinte despre acesta sau incrucisarile rasei aparand in 1791. La sfarsitul secolului al XX-lea, cand braconajul era o problema, proprietarii de pamanturi aveau nevoie de un caine curajos, care sa astepte braconierii, iar la semnalul stapanului sa atace. Bullmastiff-ul a rezultat din incrucisarea Mastiff-ului cu Bulldog-ul, pentru a se obtine un ”caine de paza al prazii”, obtinand astfel o rasa pura, in 1924.

In acelasi an,  rasa Bullmastiff a fost stabilizata, fiind oficial recunoscuta de catre English Kennel Club. American Kennel Club a recunoscut rasa abia in 1933. Astazi, Bullmastiff-ul este un caine paza si protectie, dar si un caine de companie.

Descriere si Personalitate Bullmastiff

Bullmastiff-ul este un caine de talie mare, musculos, care da impresia de mare forta. Capul este mare, patrat, cu frunte turtita, cu maxilarul inferior puternic si proeminent, botul scurt, bont. Ochii sunt de marime medie, caprui, iar urechile sunt tot de marime medie, in forma de V, situate sus pe cap si lasate natural.

Ca si personalitate, Bullmastiff-ul isi ia responsabilitatile in serios cand vine vorba de paza si protectie. Desi este impozant, acest caine este foarte bland, se inteleg de minune cu copiii, aparandu-i in caz de nevoie. Sunt caini excelenti pentru munte sau la curte, dat fiind ca au nevoie permanenta de miscare. Este un caine neinfricat, dar daca este invatat de mic sa socializeze, nu va avea probleme cu alti caini sau animale de companie.

Alte informatii despre Bullmastiff

Poate ajunge pana la 55 de kilograme, este predispus la salivare excesiva, la sforait si la flatulari. Desi sunt caini incapatanati si puternici, daca sunt dresati de mici cu bunatati, acesta devine obedient.