Cane Corso

Autor: Charmy
Rasa de caine Cane Corso
Rasa de caine Cane Corso
Rasa de caine Cane Corso

Istoric si Origine Cane Corso

Rasa cainelui Cane Corso provine din Italia, fiind una dintre cele mai vechi din lume, fiind foarte popular printre iubitorii de animale. Fiind un caine mare fara sa fie deloc greoi a fost folosit in trecut la vanatoare.

In zilele noastre Cane Corso este potrivit unui rol al unui caine de paza si protectie, asta se datoreaza simtului olfactiv foarte dezvoltat, avand o utilitate excelenta in Politie.

Descriere si Personalitate Cane Corso

Rasa acestui caine este de talie mare, masiv si foarte bine construit, foarte musculos si cu un corp puternic. Un element distinct pentru aceasta rasa este o pata alba pe piept sau membre, ochii sunt incisi la culoare si urechile sunt medii, semiridicate sau lasate.

Cane Corso este foarte afectuos si inteligent, un echilibru care ramane loial familiei. Personalitatea acestui caine este puternica tocmai din aceasta cauza poate sa aiba momente de agresivitate cand se afla straini in jurul lui.

Blana cainelui este usor de intretinut, o simpla manusa de cauciuc ocazional. Atentie la urechile lui, trebuie curatate frecvent pentru ca este cea mai sensibila zona a lui, pentru salivarea excesiva este recomandat si curatarea gurei.

Dresajul se face foarte usor datorita inteligentei pe care o are si dorintei de a face pe plac stapanului. Chiar de la o varsta de cateva luni trebuie inceput dresajul pentru a fi bland si protector cu familia sau stapanii, in caz contrar poate deveni agresiv si greu de stapanit.

Alte Informatii referitoare la rasa Cane Corso

  • Rasa a fost pe cale de disparitie dupa al 2-lea razboi mondial, din fericire cativa iubitori ale acestei rase au reusit sa mareasca numarul acestei rase Cane Corso;
  • In general urechile pentru Cane Corso se taie pentru a fi scurte si ridicate;
  • Trebuie obisnuit de mic cu alte animale din apartament, casa sau curte pentru a elimina posibile episoade agresive;
  • Este un caine care a o activitate medie, care are nevoie de alergari, plimbari lungi in aer liber si atentie, poate sa fie linistit dupa ce vine de afara;
  • Rasa cainilor Cane Corso au nevoie de lesa, dresaj si socializare cu oameni si alti caini;
  • Pentru ca este o rasa originara din sudul italiei, acesti caini sunt sensibili la frig, fiind adaptabil la viata de apartament precum si cea de curte;
  • Are o coada groasa care se taie in mod normal pana la o treime din lungimea ei cand are o varsta frageda;
  • Se mai gaseste sub numele de: Mastiff italian, Cainele Macelarilor, Cane Corz;
  • La maturitate poate avea 40-50 kg si 60-69 cm