Chihuahua

Autor: Charmy
Rasa de caine Chihuahua
Rasa de caine Chihuahua
Rasa de caine Chihuahua

Istoric si Origine Chihuahua

Este o rasa originara din Mexic, este foarte cunoscut in toata lumea pentru ca este cel mai mic caine dintre toti. Inainte se credea ca stramosii lui au fost adusi din Europa sau China, dar cel mai probabili au fost confundati cu alti caini de talie mica (Techichi), de pe vremea aztecilor.

O teorie despre azteci referitor la aceasta rasa: se foloseau pentru sacrificare de preotii azteci pentru a conduce sufletele mortilor pe lumea cealalta.

Aceasta rasa a intrat in America de Nord abia in secolul al 19-lea, chiar s-a fondat si clubul “Chihuahua” in 1928 de catre crescatorii americani care au definit rasa asa cum este ea in ziua de astazi.

Descriere si Personalitate Chihuahua

O rasa de talie foarte mica, un corp modelat si usor mai lung. Are un cap rotund “ca un mar” cu un bot usor ascutit si urechi mari “ca de liliac”.

Sunt 2 tipuri de variante: cu parul lung si cu parul scurt, rasa cu parul lung este mai rar intalnita, toti recunoastem Chihuahua dupa parul scurt, moale si lipit pe corp. Poate avea mai multe variatii de culori: cu sau fara pete albe sau inchise la culoare, culoarea graului, roscat, alb, albastru sau negru.

Are o personalitate de caine inteligent si foarte curajos, poate sa fie foarte jucaus si galagios, trebuie socializat de mic pentru a accepta copii si presoanele straine.

Este atasat de familie, mai ales de o persoana din familie si se intelege cu cel mai bine cu cainii din aceasi rasa, fiind putin mai greu de acceptat si alte rase de caini, dar prin dresaj se poate obtine rezultate bune.

Pentru prevenirea aparitiei petelor de lacrimi este necesar sa achizitionati picaturi pentru ochi, este necesar verificarea danturii la pui pentru a vedea daca au cazut dintii de lapte, daca raman alaturi de cei normali, poate duce la interventie chirurgicala.

Se simte cel mai bine in casa, cu un stapan mai putin activ, pentru ca miscarea pe care o face in toata casa pare sa ii fie deajuns intr-o zi si nu trebuie lasat singur, fiind asa de mic poate sa fie calcat de alti caini, sau copii il pot crede jucarii.

Dresajul este obligatoriu pentru ca daca sta in casa toata ziua, poate ajunge sa provoace daune prin casa, poate sa fie un elev foarte constiicios cu prin dresaj;

Alte Informatii referitoare la rasa Chihuahua

  • Urechile sunt ridicate in miscare, lasate atunci cand cainele este in repaus;
  • Cand latra, te face sa crezi ca e latratul unui caine mai mare;
  • Nu trebuie sa fie obezi pentru ca blocheaza caile respiratorii, le face mai inguste;
  • Este sensibil la frig si umezeala, recomandat o hainuta cand este mai frig in casa/afara;