Chow-Chow

Autor: Charmy
Rasa de caine Chow-Chow
Rasa de caine Chow-Chow
Rasa de caine Chow-Chow

Istoric si Origine Chow Chow

Este o rasa originara din China, rasa veche chinezeasca de peste 2000 de ani, are legautra cu rasa Han Dog. Chinezi il foloseau pentru paza carutelor si a slepurilor, multi chinezi faceau mereu comert cu blana lui bogata, chiar si carnea o consumau, pe vremea aceea era considerat o delicatesa.

Un imparat avea in jur de 5000 de Chow Chow pentru vanatoare. Numele sau chow-chow vine de la termenul din dialectul cantonez “chow”, care inseamna mancare. A devenind rapid o rasa de caine de lux, foarte apreciata in intreaga Europa dar si in SUA.

Descriere si Personalitate Chow Chow

Este o rasa de talie medie (tip spitz) si robust, are corpul patrat. Are capul lat si mare, cu un bot scurt si nas negru. Ochii sunt mici si migdalati, au o culoare inchisa.

Are o coada scurta si purtata arcuit pe spate. gasim exemplare in doua feluri: cu par lung si par scurt (cel mai rar). Culorile unui Chow Chow pot fi: rosu simplu, negru, albastru sau crem.

Este o rasa inteligenta, curajoasa, vigilenta si linistita, au o gandire a lor, pot fi dominanti si plini de caracter. Sunt atasati si devotati stapanului, ei pot accepta copiii, dar sunt rezervati si suspecti cu strainii.

Este recomandata o socializare de mici cu alte animale pentru a nu avea probleme mai tarziu. Sunt dominanti fata de alti caini si este recomandat un dresaj corect.

Blana rasei Chow Chow este cu par lung si are nevoie de periaj regulat si intens, in special daca blana s-a incalcit. Trebuie sa-l obisnuiti de mic cu periajul pentru a nu intampina dificultati cand va fi mare.

Alte Informatii referitoare la rasa Chow Chow

  • Chow-Chow si Shar-Pei sunt unicele rase care au limba de culoare albastru-violet.
  • Se diferentiaza fata de ceilalti caini prin forma labelor de la picioare care seamana cu ale pisicii, au o forma de labe rotunde;
  • Blana este dubla cu un strat inferior scurt, des si pufos;
  • Este o rasa calma, nu prea sociabila si retrasi;
  • Daca aveti o rasa cu parul scrut, tot trebuie periat, mai ales in perioada de naparlire;
  • Este una dintre cele mai dificile rase de caini pentru dresat;