Ciobanesc german

Autor: Charmy
Rasa de caine Ciobanesc german
Rasa de caine Ciobanesc german
Rasa de caine Ciobanesc german

Istoric si Origine Ciobanesc German

Este cea mai cunoscuta rasa din lume, cele mai multe exemplare in toata lumea. Chiar daca este rasa nationala a Germaniei, rasa este veche de mii de ani, din cauza caracteristicilor cu un lup, foarte multi ii spun si caine-lup.

Ciobanescul German are organizatie internationala, cu jumatate de milion de membrii din aproximativ 60 de tari, discutiile organizatiei sunt despre probleme acestei rasa, este singura rasa din lume care are propria organizatie.

Descriere si Personalitate Ciobanesc German

Este o rasa de talie peste medie, cu un corp armonios si atletic, un gat lung si musculos. Capul conis spre nas si bine proportionat, fruntea este putin bombata cu ochii migdalati de culoare inchisa.

Marime a urechilor proportionala cu capul sau, late si ascutite spre varf, sunt bine cunoscuti pentru urechile ridicate. Are 3 variatii de par: lung, aspru sau scurt, cel mai raspandit este cel cu parul scurt.

Este un caine activ, perfect echilibrat, ager si foarte vigilent. Temperamentul vioi il face deosebit de puternic, curajos si ferm. Este foarte fidel, jucaus si afectuos cu familia si stapanul sau, pentru ca iubeste copiii daca se dreseaza corect se intelege foarte bine cu orice copil.

Toate animalele si strainii din jur sunt tratati cu indiferenta atata timp cand nimeni dintre ei nu prezinta o problema pentru el, daca nu niciun semn de agresivitate este foarte calm.

Periajul se efectuaza in perioada de naparlire pentru a indeparta firele de de par moarte. Nu necesita conditii speciale de viata, foarte rezistent la intemperii si din aceasta cauza este foarte recomandat doar oamenilor care au timp pentru viata cainelui, dresajul si alte activitati fizice fiind necesare impreuna cu socializarea cu alte animale.

Pentru ca este o rasa inteligenta si foarte receptiva la dresaje complexe, intelege foarte rapid

Alte Informatii referitoare la rasa Ciobanesc German

  • Are un simt olfactiv foarte dezvoltat;
  • Deosebit de curajos, este intodeauna pregatit de lupta;
  • Se adapteaza imediat imprevizibilului, datorita firii sale: responsabil si independent;
  • Necesita putina ingrijire, blana se ingrijeste ocazional;
  • Este usor de dresat pentru ca are placerea de a invata mereu ceva nou;
  • Datorita calitatilor sale psihice si fizice este un caine foarte bun de paza;
  • La maturitate poate ajunge la o greutate de 27-43 kg si o intaltime de 55-65 cm;