Cocker Spaniel

Autor: Charmy
Rasa de caine English Cocker Spaniel
Rasa de caine Cocker Spaniel englez
Rasa de caine Cocker Spaniel englez

Istoric si Origine Cocker Spaniel

Cockerul Spaniel este urmasul direct al “Cainelui d’Oysel” folosit la vanatoarea de pasari in Anglia si Franta inca din secolul al XI-lea. Inca din secolul al XVIII-lea existau in Anglia doua varietati de cockeri: Springer-spaniel si Cocker-Spaniel. Din 1893 Kennel Club din Marea Britanie a stabilit standardele pentru fiecare varietate in parte devenind rase distincte, iar din 1936 au devenit Cocker spaniel englez si Cocker spaniel american. In 1874 prima lista cu exemplare pure de Cocker Spaniel a fost publicata de catre noul infiintat Kennel Club Britanic. La inceputul secolului trecut din Cocker-ii Spaniel Englezi s-a dezvoltat ramura americana a rasei.

Descriere si Personalitate Cocker Spaniel

Este un caine de talie mica spre medie, este puternic, sprinten si foarte rezistent. Are un cap bine modelat, stopul marcat. Ochii sunt mari, ovali, distantati, de culoare caprui mai deschisi sau mai inchisi. Coada este in prelungirea spatelui, taiata 2/3 din lungime, purtata orizontal si in miscare. Blana are un par fin, matasos, de lungime medie, care poate fi: maro–roscat, rosu inchis, negru cu cafeniu, alb cu negru, rosu sau cu pete rosu-inchis (cu sau fara margini cafenii), albastre, portocalii.

Este un caine plin de viata, vesel, rezistent, inteligent, bland, ascultator, afectuos si devotat stapanului, este rabdator cu copiii. Cainilor din aceasta rasa nu le place sa stea singuri si se vor atasa puternic de o singura persoana din familie. Aceste patrupede se inteleg foarte bine cu copiii si cu alte animale de companie, inclusiv pisicile, insa nu vor tolera la nesfarsit comportamentul agasant.

Alte informatii despre Cocker Spaniel

Este un caine rezistent la intemperii, la caldura, oboseala, se adapteaza cu usurinta la conditiile de viata oferite, in aer liber sau intr-un apartament. Are un nivel de activitate moderat si se va multumi cu mai putina plimbare zilnica. Majoritatea problemelor de sanatate de care pot suferi acesti caini sunt ereditare, asa ca alegerea unui pui trebuie facuta cu multa atentie la originea exemplarului. Un Cocker Spaniel sanatos va avea o speranta de viata intre 12 si 15 ani.