Dog argentinian

Autor: Charmy
Rasa de caine Dog argentinian
Rasa de caine Dog argentinian
Rasa de caine Dog argentinian

Istoric si Origine Dog Argentinian

Aceasta rasa a fost creata in Argentina in 1925, cand un medic pasionat de vanatoare, Antonio Nores Martinez din Argentina, si-a dorit un caine potrivit. Impreuna cu fratele lui, Augustin Nores Martinez, cei doi au dezvoltat o rasa de caine prin imbinarea trasaturilor a nu mai putin de zece rase cu cainele de Cordoba. Desi dogul argentinian nu apucase sa se dezvolte, Antonio Nores Martinez, insa Augustin, fratele lui, a preluat cercetarile si dupa 50 de ani de cercetari si munca depusa, fratii Martinez au creat o rasa exact asa cum isi doreau – dogul argentinian, care era extrem de rezistent la efort si era capabil sa urmareasca prada timp indelungat, mai precis pana o punea la pamant.

Descriere si Personalitate Dog Argentinian

Dogul argentinian are un corp musculos, cu o forma dreptunghiulara. Corpul este mai alungit in raport cu inaltimea, ceea ce il face un caine rezistent la efort si foarte puternic.  Are conformatia unui mastiff, cu ochii mici si de culoare inchisa (negri sau caprui). Urechile sunt de marime medie, iar capul este rotund, cu buza superioara acopera maxilarul inferior. Coada ii permite dogului argentinian sa isi mentina echilibrul la virajele stranse. Blana are firele scurte, drepte, fiind de culoare alba.

Dog-ul argentinian are un temperament echilibrat, dar isi va proteja familia daca simte pericolul. Dogul argentinian, adaptat mai mult climatului cald, este dominant si poate deveni periculos in prezenta strainilor care nu ii inspira incredere. Si in prezenta altor animale, in special a cainilor de sex masculin, devine extrem de irascibil, desi poate fi de mic obisnuit, sa zicem, sa fie in preajma altor animale. Este protectiv cu stapanul, curajos si loial, perfect pentru paza, dar si un companion de nadejde. Poate fi educat, insa nu va fi lipsit de reactii spontane. Dog-ul Argentinian este foarte iubitor si atasat de oamenii, manifesta o mare rabdare fata de copii, insa este bine ca animalele sa fie socializate din timp cu cei mici. Pe o scara de la 1 la 5, in care 5 e maximul de socializare, Dogul Argentinian se incadreaza la nota 2. Avand o vointa puternica si un temperament independent, dar totodata fiind foarte inteligent, Dog-ul Argentinian isi va respecta stapanul, dar acesta trebuie sa fie ferm  si demn de incredere.

Alte informatii despre Dog Argentinian

Aceasta rasa este predisupusa obezitatii, prin urmare are nevoie de o dieta adecvata. Speranta de viata este intre 10 si 12 ani. Nu este un caine pretentios si nu necesita prea multa atentia in ceea ce priveste periajul. Dog-ul argentinian nu este un caine care se adreseaza proprietarilor incepatori si neexperimentati. Aceasta rasa necesita o socializare timpurie si un dresaj adecvat pentru a fi ascultator si supus.