Dog German

Autor: Charmy
Rasa de caine Dog German
Rasa de caine Dog German
Rasa de caine Dog German

Istoric si Origine Dog German

Este o rasa originara din Germania, modul cum aceasta rasa a evoluat implica mai multe pareri, una dintre ele este ca dogul german este o imperechere intre Ogar si Dog-ul englez, dar cronologia moderna il considera un Moloss.

Numele de Marele danez cum mai este el cunoscut, nu mai conteaza pentru ca in anul 1876, dogul german a fost declarat rasa nationala a Germaniei.

Descriere si Personalitate Dog German

Este o rasa de talie mare, are un aspect nobil si cu un corp proportionat, musculos. Capul si botul este mai alungit cu ochii de marime medie si inchisi la culoare, cu urechi medii intr-o forma de V si un gat lung si musculos.

Culoarea blanii poate sa fie tigrata, arlechin, negru, albastru sau cafenie. Blana este cu parul scurt, lipit de corp si moale.

Are o personalitate vigileta, jucaus si sensibila. Este inteligent si foarte calm, un caine devotat familiei dar mai ales unei singure personane. Fiind prietenos din fire, el accepta si alte animale si alti caini si nu este primitor cu strainii, daca te simte prieten de familie atunci te poate accepta rapid.

Blana are nevoie doar ocazional de periaj si in perioada de naparlire, are o crestere rapida si are nevoie de o ingrijire in perioada de crestere.

Ii place foarte mult sa aiba un spatiu ingradit al lui, pentru miscare, atat cat are nevoie, in cazul in care este adus intr-un apartament se poate adapta daca ii se ofera un spatiu necesar, vorbim totusi de o rasa de talie mare.

Are un nivel de activitate mic, posibilitatea de a face miscare zilnic atat cat vrea el.

Dresajul se face foarte usor pentru ca este un caine inteligent, intelege usor ce vrei de la el, dresajul nu trebuie sa fie cu violenta sau constrangere, ci calm, prietenoasa si blanda. Dresajul trebuie fie consecvent si ar trebui invatat de mic sa nu traga de lesa.

Este un caine deosebit pentru paza si protectia casei.

Alte Informatii referitoare la rasa Dog German

  • Nu este un caine galagios;
  • Este cainele care poate sa aiba un singur stapan;
  • Devine foarte afectat daca este instrainat la varsta adulta;
  • Blana cainelui nu are nevoie de ingrijiri speciale;
  • Nu trebuie solicitat fizic in perioada de crestere, poate avea probleme cu oasele;
  • La maturitate poate avea o greutate de 45-60 cm si o intaltime de 71-80 cm;