Golden Retriever

Autor: Charmy
Rasa de caine Golden Retriever
Rasa de caine Golden Retriever
Rasa de caine Golden Retriever

Istoric si Origine Golden Retriever

Este o rasa din Peninsula Britanica, fiind foarte populari in Scotia, la sfarsitul secolului al 19-lea a ajuns sa fie una dintre cele mai raspandite rase din lume, fiind apreciata pentru calitatile sale.

Fiind un caine de vanatoare in Scotia, a devenit un caine utilitar pentru persoanele care au nevoie de ajutor, fiind inteligenti se pot dresa pentru a fi caine-calauza pentru orbi, surzi precum si un ajutor pentru oameni cu alte handicapuri.

Descriere si Personalitate Golden Retriever

Este un caine de talie medie spre mare, o constructie armonioasa si simetrica. Capul este lat si botul il are trapezoidal, ochii sunt mari, ovali si de culoare inchisa. Urechile sunt scurte si lasate pe langa cap.

Blana sa este dubla, avand un par moale si usor ondulat cu nuante de auriu. Blana este foarte deasa si poate sa aiba fire mai lungi in zona gatului, picioare, abdomen si coada.

Este un caine istet, echilibrat si nu prea face zgomot, totodata este sensibil si foarte vigilent, se ataseaza usor de stapan si este foarte afectuos cu copii, dar precaut cu strainii si se poate intelege bine cu alti caini sau alte animale din casa.

Parul crescut in exces se afla in zona pernutelor de la picioare, se poate trima pentru a avea un aspect placut si ingrijit.

Este un caine cu un nivel mare de activitate, ii place in fiecare zi sa faca miscare, adora sa alerge pe langa bicicleta, sa inoate, sa participe la concursuri de dresaj, flyball etc.

Se adapteaza la toate conditiile oferite, fie ca vorbim de apartament sau un spatiu mai mic, are totusi nevoie de miscare zilnica.

Are nevoie de dresaj si socializare, el invata usor si nu uita ce a invatat,

Alte Informatii referitoare la rasa Golden Retriever

  • Se poate considera cel mai nobil si frumos caine dintre rasele Retriver;
  • Este foarte inteligent si are o memorie foarte buna;
  • Blana trebuie periata periodic, pentru indepartarea firelor moarte;
  • Este nevoie sa aiba mereu urechile curate;
  • La maturitate poate avea o greutate de 25-35 kg si o intaltime de 54-61 cm;