Husky siberian

Autor: Charmy
Rasa de caine Husky Siberian
Rasa de caine Husky Siberian
Rasa de caine Husky Siberian

Istoric si Origine Husky Siberian

Husky Siberieni au fost adusi in Alaska in 1909, fiind crescuti de eschimosi pentru a trage saniile, cat la vanatoarea de reni. Datorita fortei de care au dat dovada, acestia au ajuns si in America, impreuna cu negustorii de blana, pentru a participa la cursele arctice. In anul 1925 in Alaska a fost o epidemie de  difterie, motiv pentru care cainii Husky erau folositi pentru a aduce medicamente in oras. In prezent, acestia sunt folositi pentru tractarea saniilor si la concursurile de sanii trase de caini, dar sunt si companioni din ce in ce mai populari si mai iubiti.

Descriere si Personalitate Husky Siberian

Datorita ochilor albastri si a mastii (care nu este obligatorie in standardul rasei, dar care este prezenta la majoritatea exemplarelor de la noi din tara) expresia fetei unui husky transmite un amestec contradictoriu de mesaje. Capul are dimensiuni medii, usor rotunjit in partea superioara. Ochii au forma alungita, sunt pozitionati usor oblic si la distanta moderata unul fata de celalalt. Urechile sunt de dimensiuni medii si stau perfect ridicate. Culoarea nasului difera de la negru la maro inchis sau rozaliu. Picioarele sunt puternice, nu foarte alungite si bine inchise, cu blana deasa intre degete. Degetul redundant de la picioarele din fata se poate inlatura chirurgical.

Blana este alcatuita din doua straturi, par si sub-par, cu fir de lungime medie, foarte deasa. Blana trabuie sa fie placuta la atingere, nu prea aspra, cu textura neteda. Culorile acceptate variaza in toata gama posibila, de la negru la complet alb.

Rasa Husky Siberian a fost caine de paza a caminului si companioni excelenti. Sunt blanzi si devotati stapanului, sunt jucausi, afectuosi, inteligenti si docili. Husky este un caine care are nevoie de activitate si miscare si se plictiseste singur, iar astfel va roade diverse obiecte din casa sau va sapa.Nu manifesta posesivitatea fata de obiecte si membrii familiei afisata in general de cainii de paza; este in general curios, alert si activ, in acelasi timp manifestand o rezerva demna fata de necunoscuti, fara a fi agresiv.

Alte informatii despre Husky Siberian

Dresajul este dificil deoarece au gandirea lor proprie si vor executa o comanda doar daca ii inteleg rostul. Cateii Husky Siberian sunt gazde excelente atunci cand un musafir le trece pragul caminului, rareori latra sau se comporta teritorial, poseda totusi un urlet interesant, asemanator cu cel al lupului.