Cei mai inteligenti caini

Autor: Charmy
Rasa de caine Border Collie
Rasa de caine Pudel standard
Rasa de caine Golden Retriever

Daca iti doresti un caine, inainte de achizitie trebuie sa ai minte cateva principii. Fie ca vrei un catel cuminte si prietenos, unul de paza sau inteligent, este foarte important sa te documentezi temeinic. Ca sa ai un caine inteligent, in primul rand, trebuie sa ai o relatie stransa cu el, sa fi trecut printr-un dresaj si sa ii capeti increderea.

De-a lungul timpului s-au facut numeroase topuri cu si despre cei mai inteligenti caini, unde Border Collie ocupa un loc fruntas. Desi sunt cei mai inteligenti caini, acestia au nevoie de stapani activi, care sa ii plimbe des.

Un alt caine inteligent este si Pudelul, usor de dresat, care fac orice sa fie mereu pe placul stapanilor. Invata repede lucruri noi, sunt creativi, iubesc copiii si ii fac mereu fericiti cu giumbuslucurile pe care le fac.

Ciobanescul german este si el pe lista celor mai inteligenti caini pentru ca acestia invata rapid diferite comenzi, fiind folosit si in politie sau la securitatea aeroporturilor si a vamilor datorita capacitatii sale de a depista substante interzise sau persoane disparute.

Desii cainii din rasa Golden Retriever s-au facut remarcati datorita personalitatii jucause, acestia sunt si caini inteligenti. Acestia pot retine si face pana la 200 de comenzi, nu sunt gelosi si pot deveni partenerii perfecti pentru persoanele cu handicap.