Malamut de Alaska

Autor: Charmy
Rasa de caine Malamut de Alaska
Rasa de caine Malamut de Alaska
Rasa de caine Malamut de Alaska

Istoric si Origine Malamut de Alaska

Cainele malamut de Alaska sau simplu „malamut”, este unul dintre cei mai stravechi rase de caini de sanie. Deseori se confunda cu husky siberian, ambele rase fiind similare ca aparitie si culoare. Acesti caini au fost gasiti de catre exploratorii rusi ce au vizitat costa Alaskai. Rasa a fost creata pentru a trage la sanie.

Malamutul este un caine descendent din cainii tribului Mahlemut din vestul Alaskai, SUA. In cadrul tribului acesti caini au un rol important; muncesc, vaneaza si traiesc alaturi de oamenii din trib. Desi nu a fost confirmat stiintific se crede ca malamutul este cel mai apropiat de “primul caine”. Cercetatorii au gasit si identificat dovezi despre acest prim patruped in baza unui dinte. Acesta a trait cu 17700 de ani in urma. Al doilea a fost descoperit in rusia si se presupune ca a trait acum 14000 de ani.

Descriere si Personalitate Malamut de Alaska

Este un caine de talie mare, robust, musculos cu membre puternice cu labe scurte si bine legate care le permit sa se deplaseze pe zapada fara sa se afunde in ea. Capul este lat, usor rotunjite intre urechi, bot mare si puternic si un nas negru, maro sau alb. Ochii sunt de marime medie, ovali, caprui. Blana este dubla, iar culoarea variaza de la alb simplu la combinatii de gri, negru, gri inchis si roscat, cu zone albe (abdomen, membre si bot) si masca.

Este un caine foarte rezistent, energic, inteligent, dar poate fi incapatanat. Este afectuos si devotat stapanului, prietenos si chiar jucaus cu copiii, dar si cu strainii. Cei mai multi malamuti sunt intalniti ca animale de companie. Malamutul este in general lent pe distante mari. El este un animal puternic care poate muta obiecte grele pe distante scurte. Anotimpul lor preferat este iarna.

Alte informatii despre Malamut de Alaska

Pentru copiii mici, e nevoie de supravegherea oamenilor mari, deoarece se pot ciocni de caine. Anxietatea de separare este iarasi comuna pentru ca acest caine iubeste compania oamenilor. Un caine malamut de Alaska nu ar trebui sa fie deranjat in timp ce mananca pentru ca devine agresiv, fiind o regula de baza ce ar trebui transmisa in special copiilor.