Malinois Ciobanesc belgian

Autor: Charmy
Rasa de caine Malinois Ciobanesc belgian
Rasa de caine Malinois
Rasa de caine Malinois

Istoric si Origine Malinois

Ciobanestii Belgieni Malinois au aparut la sfarsitul anilor 1800, in mod neoficial. In mod oficial, rasa s-a nascut intre 1891 si 1897, sub indrumarea Prof. A. Reul, de la Universitatea de Medicina Veterinara Cureghem. La 15 Noiembrie 1891, prof A . Reul a organizat o selectie a celor mai bune exemplare, iar pe 3 Aprilie 1892, a fost elaborat primul standard detaliat, al unei singure rase, Ciobanesc Belgian, cu trei varietati de blana.

In 1901 primii Ciobanesti Belgieni au fost inregistrati in „Royal Saint-Hubert Society Stud Book”, iar pana in in 1910 tipul si temperamentul Ciobanescului Belgian au fost stabilizate. Din anul 1964 pana in prezent intotdeauna un Malinois a castigat titlul suprem, de campion de Ring Belgian. Iar astazi Malinois-ii sunt folositi politie si de fortele armate de pretutindeni.

Descriere si Personalitate Malinois

Este un caine cu corp proportionat, de marime mijlocie, armonios, cu muschi puternici si aspect elegant. Coada de lungime medie este purtata in jos, cu varful putin curbat si are par lung si bogat. Blana este alcatuita din par scurt, putin mai lung pe gat unde formeaza guler si mai scurt pe cap. Are culoarea galben-roscat cu zona neagra la nivelul botului.

Ca si personalitate, acest caine nu este pentru oricine, din cauza faptului ca necesita dresaj si miscare zilnica. Malinoisul nu este pentru oricine. Este un caine foarte inteligent, face conexiuni rapide, este usor coleric. Este un caine alert, atent la tot ce misca. Este foarte devotat stapanului. Rezervat cu strainii si fara probleme cu copiii daca este tratat corespunzator de acestia. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie daca a fost socializat cu acestia inca de mic.

Alte informatii despre Malinois

Necesita foarte multa miscare si adora sa lucreze. Fie ca este jocul cu mingea ori dresajul, trebuie sa aiba un program de antrenament, altfel isi va gasi singur o pasiune, cum ar fi distrugerea florilor, a saltei, gauri in pamant.

Te-ar putea interesa si: