Rase de caini mari/talie mare

Autor: Charmy
Rasa de caine Border Collie
Rasa de caine Ogar spaniol
Rasa de caine Ogar afgan

Multi dintre noi preferam cainii de talie mare pentru ca ii consideram un bun prieten si pentru ca fiecare isi alege cainele preferat dupa chipul si asemenarea lui. De cele mai multe ori, cainii de talie mare sunt mai usor de dresat, dat fiind ca sunt mai blanzi si mai ascultatori, sunt mai siguri pentru paza si protectie si mult mai populari.

Popularitatea raselor de caini mari a crescut odata cu desenele sau filmele de la Hollywood, printre care enumeram Beethoven si Lassie. Dincolo de ochii blanzi, nasucul umed si coada stufoasa, care aproape ne darama cand ajungem acasa, rasele de caini de talie mare aduc si o multime de beneficii.

In primul rand, rasele de caini de talie mare sunt mai des intalniti printre noi, atat in adaposturi, cat si in pet shop-uri. In al doilea rand, cainii de talie mare sunt foarte buni in ceea ce priveste siguranta familiei si paza locuintei si a bunurilor pentru ca, de cele mai multe ori, prezenta lor este intimidanta. Cainii mari sunt foarte buni prieteni cu copiii, pe care ii accepta imediat si ii iubesc si protejeaza neconditionat.