Mastiff

Autor: Charmy
Rasa de caine Mastiff
Rasa de caine Mastiff
Rasa de caine Mastiff

Istoric si Origine Mastiff

Originea rasei de caini Mastiff este necunoscuta, insa Caesar a lasat scris despre o rasa de caini cand romanii au invadat Marea Britanie in secolul 55, i. Hr. Cuvantul Mastiff descrie un grup de caini giganti, originari din Asia, acum multe sute de ani in urma.

Se spune că Cyrus a pus Mastifful sa se lupte deodata si cu un bulldog si cu un caine de talie asemanătoare, insa regel Albaniei i-a transmis ca ”Mastiff-ul nu este un caine obisnuit, motiv pentru care nu a fost deloc impresionat de cainele Persan sau de bulldog.” O alta poveste despre Mastiff il aratau pe Sir Peers Legh, Cavaler al Lyme Hall (aproape de Stockport, Cheshire), care si-a adus cateaua Mastiff preferata la batalia de la Agincourt, Franta, in 1415, iar atunci cand acest a cazut, exemplarul de Mastiff i-a ramas alaturi si l-a protejat de atacurile francezilor.

In 1871 existau doar 63 de Mastiffi, in 1945 au mai ramas doar 8, iar abia in 1929 rasa a fost din nou pusa pe picioare. Clubul Kennel American a recunoscut rasa Mastiff in anul 1885, fiind incadrati in grupa cainilor de munca.

Descriere si Personalitate Mastiff

Cainele Mastiff este musculos, are capul patratos, greu si bot scurt. Poarta o masca neagra in jurul ochilor si nasului, iar urechile sunt inchise la culoare. Cainele Mastiff are blana scurta, maronie, coniac, caisa, iar pielea face cute in jurul capului si gatului. Poate ajunge pana la 100 de kg.

Cainele Mastiff este un animal de companie minunat, potrivit pentru copii, fiind rabdator, grijuliu, protector si atasat de stapanul sau. Are foarte multa dragoste de oferit, dar este si un excelent caine de paza. Prefera sa traiasca la curte sau la munte, unde au destul spatiu de alergare si joaca. De asemenea, au nevoie de exercitii zilnice, care ar trebui sa includa plimbari si alergari.

Alte informatii despre Mastiff

Face destul de mult zgomot. Nu latra mult, dar atunci cand o face este galagios și grav, motiv pentru care este indicat dresajul. Sforaie si scoate tot felul de alte zgomote ciudate. Odata ajuns la maturitate, Mastiff-ul nu va admite alte animale de companie.