Rase de caini mici/talie mica

Autor: Charmy
Rasa de caine Bichon Havanez
Rasa de caine Pug
Rasa de caine Schnauzer pitic

Cainii de talie mica sunt o rasa distincta, aici fiind inclusi cei care stau in poala (lapdogs), caini de buzunar, caini de jucarie (toy dogs), etc. Multi dintre acesti caini sunt crescuti ca animale de companie, iar unele rase pot dezvolta “Sindromul cainelui mic“.

Rasele de caini mici cantaresc mai putin de 10 kg, iar inaltimea nu depaseste 40 cm. Multe persoane prefera rasele de caini de talie mica deoarece sunt usor de intretinut, sunt cuminti, ideali pentru apartamente, dar se pot transforma in cel mai bun prieten al copilului.

Chiar daca majoritatea raselor de caini mici te duce cu gandul ca sunt facuti doar pentru a fi smotociti, unele rase au o personalitate puternica, uneori aroganta. Rasele de caini mici sunt preferati de familiile cu copii deoarece au un temperament calm si un nivel de energie potrivit, sunt usor de drsat si blanzi.

In ceea ce miscarea, rasele de caini de talie mica au nevoie de trei plimbari scurte, a cate 10-15 minute, isi pot insoti stapanul oriunde, insa trebuie acordata o grija speciala toaletei. De regula, cainii mici au blana lunga si stufoasa, ce necesita periere de 2-3 ori pe saptamana si spalare saptamanala.