Ogari

Autor: Charmy
Rasa de caine Ogar spaniol
Rasa de caine Ogar arab Sloughi
Rasa de caine Ogar italian

Avand originile in Orientul Mijlociu si Asia, rasa de caini Ogari reprezinta aristocratia canina, dat fiind atat personalitatea lor, cat mai ales prezenta. Acestia se impun ca si caini cu capul stramt si usor ascutit, cu corpul lung si ingust, iar muschii puternici si statura ii confera un mers elegant.

Inca din cele mai vechi timpuri (incepand cu secolul al VIII-lea), acestia erau folositi atat ca animale de vanatoare (pentru ca ei vaneaza doar dupa vedere si apoi alearga prada), dar si ca animale de curse, fiind o rasa de caini care se bucura de aprecierea internationala. De altfel, dintre Ogari, cel olandez (sau Greyhound) si cel Sloughi sunt cei mai iuti ogari, dar cel mai bun sprinter este Whippetul, imbatabil pana la 180-200 m.

Rasa de caini Ogari are un aport ridicat de energie si de aceea sunt recomandati copiilor, persoanelor active, ce stau la curte si care prefera activitatile in aer liber: mersul pe bicicleta, alergatul, drumetiile montane.

Ca si temperament, desi au o doza incurabila de energie, le place sa doarma cam toata ziua, sunt cuminti si niste parteneri de nadejde. De asemenea, nu ii place sa ramana singur prea mult timp, creeaza o conexiune puternica cu stapanul si cer sa fie tratati cu blandete tot timpul.