Caini de paza

Autor: Charmy
Rasa de caine Rottweiler
Rasa de caine BullMastiff
Rasa de caine Doberman

Inca de cand a fost domesticit, cainele a fost folosit pentru paza familiei, a locuintei si a bunurilor. Evident, multe rase de caini s-au dovedit abile in acest demers, mai ales ca majoritatea vad intreaga familie ca fiind a lor si au grija de fiecare membru in parte.

In general, o rasa de caini de paza pazeste un lucru sau un obiectiv si trece la actiune atunci cand cineva se apropie de lucrul sau perimetrul care este in sarcina lui. Cainii de paza sunt loiali, curajosi si teritoriali si au grija de siguranta familiei si a bunurilor tale.

De regula, cei mai multi caini de paza invata cum sa isi protejeze aria si stapanii in timpul sedintelor de dresaj, unde este mare nevoie de intreaga familie. De cele mai multe ori, cainii actioneaza instinctiv, mai ales cand vine vorba de protejarea unui copil.

De cele mai multe ori, rasele de caini de paza sunt folosite si de o serie de structuri de securitate, in aeroporturi, vami sau in timpul cautarilor persoanelor disparute, atat datorita fidelitatii fata de meserie, cat mai ales a faptului ca acesta creeaza o conexiune unica cu stapanul.