Cele mai periculoase rase de caini

Autor: Charmy
Rasa de caine American Bully
Rasa de caine Rottweiler
Rasa de caine Ciobanesc german

Sunt mai multi factori care trebuie luati in considerare inainte de a eticheta o rasa de caine drept periculoasa, insa specialistii in psihologie canina nu ajung la un numitor comun in ceea ce priveste aceste atribute.

Intr-un top al celor mai periculoase rase de caini sunt inclusi:

  • Pitbull-ul este un caine considerat agresiv pentru ca poate mutila usor un om, mai ales ca locul preferat de atac este gatul.
  • Rottweiler-ul este si el unul din cele mai periculoase rase de caini. Sunt impozanti si teritoriali, ceea ce poate determina agresivitate. Instinctul lor teritorial este atat de mare incat ii determina sa atace oameni sau alte animale care le calca domeniul.
  • Doberman-ul Pinscher, cu urechile ascutite, sunt inteligenti si loiali, insa devin agresivi daca familia sau ei se simt amenintati. Acest instinct ii face una dintre cele mai bune rase de caini de paza.
  • Ciobanescul German este un caine inteligent si puternic, dar pot fi considerati caini agresivi deoarece, odata provocati, raspund extrem de agresiv si comportamentul lor nu poate fi controlat ulterior.