Pomeranian

Autor: Charmy
Rasa de caine Pomeranian
Rasa de caine Pomeranian
Rasa de caine Pomeranian

Istoric si Origine Pomeranian

Este o rasa originara din Germania, din provincia Pomerania este un descendent al rasei spitz, rasa a avut parte de imperecheri multiple pentru reducerea dimensiunii.

Rasa a devenit foarte populara dupa ce regina Victoria si-a aratat interesul pentru acest caine, dupa mai multe imperecheri s-a ajuns la cresterea banii, fiind mai lunga precum si la o talie mai redusa.

Descriere si Personalitate Pomeranian

Este o rasa de talie mica, zici ca seamana cu o vulpe cu un craniu mare si un bot conic mai mic si ochii medii, rotunzi si inchisi la culoare. Are o blana dubla cu un strat gros si pufos si un strat extern cu par lung si ridicat.

Culorile cele mai intalnite sunt maro, gri, portocaliu, negru sau alb.

Este un caine galagios, curajos si inteligent, loial familie si cu dorinta de a invata cat mai multe. Accepta copiii in general, singura conditie ar fi sa il sacaie prea mult, se intelege bine cu alte animale din casa sau alti caini, poate incerca sa se ia la cearta cu caini mai mari decat ei si din cauza asta ar trebui protejati, cand vine vorba de straini sunt vigilenti cu ei.

Are o activitate moderata, nu necesita plimbari prea lungi sau prea multe, fiind mai de graba potrivit pentru o persoana mai putin activa.

Cainele se poate dresa usor, pentru ca este inteligent si vrea sa invete lucruri noi, daca este invatat de mic cand sa latre la musafiri si cand trebuie sa stea linistit va poate oferi vizite linistite alaturi de musafiri, in caz contrar poate sa fie foarte galagios cu musafirii.

Alte Informatii referitoare la rasa Pomeranian

  • Este un caine foarte curat;
  • Trebuie pieptanat si periat 1-2 ori pe luna;
  • Nu trebuie pieptanat prea des pentru ca afecteaza stratul inferior;
  • Are nevoie de socializare cu alti caini si animale, precum si dresaj;
  • Ii plac plimbarile si sa se joace;
  • La maturitate poate avea o greutate de 2-3 Kg si o inaltime de 23-28 cm.