Pudel

Autor: Charmy
Rasa de caine Pudel standard
Rasa de caine Pudel standard
Rasa de caine Pudel standard

Istoric si Origine Pudel

Este o rasa originara din Franta, cunoscuti pentru ca au crescut la curtile regale si in familii nobile. In secolul al 19-lea erau folositi si la circ impresionand pe toata lumea cu agilitatea acestei rase.

Toate rasele de Pudel sunt identice, singurul lucru pe care-l diferentiaza este doar talia celor 3 variante, aici enumeram: pitic, de jucarie, standard si urias.

Descriere si Personalitate Pudel

Este o rasa de talie mica, craniul acestui caine este la fel lung ca si botul, bine modelat si cu un nas negru sau rosu-inchis.

Parul este foarte bogat, lung si ondulat. Culorile rasei Pudel pot fi de culoare: alb, negru, maro sau culoarea caisei.

Este un caine sensibil, dornic sa invete lucruri noi si inteligent. Este atasat de stapan si se intelege bine cu copiii. Daca a socializat de mic accepta alte animale si alti caini, precum si strainii.

Blana trebuie trimata atent de catre un specialist pentru a lasa parul lung pe picioare, urechi si cap. Are 2 smocuri de blana pe spate, acestea ajuta la prevenirea reumatismului si cel din varful cozii ajuta cainele la localizarea sub apa.

Pudelul se simte perfect intr-un apartament cu un stapan atent si iubitor. Are un nivel de activitate mediu si trebuie scos zilnic la plimbare. Are nevoie de un dresaj corecti si socializare.

Alte Informatii referitoare la rasa Pudel

  • Rasa aceasta nu naparleste;
  • Poate avea un tuns traditional in mai mult de 50 variante;
  • Este un caine inteligent si dornic sa invete;
  • Are nevoie de un dresaj bland si consecvent pentru a invata cat mai mult;
  • Este un caine de companie foarte cautat;
  • La maturitate ajunge la o greutate de 2-4 kg si o intaltime de 15-25 cm.