Pug

Autor: Charmy
Rasa de caine Pug
Rasa de caine Pug
Rasa de caine Pug

Istoric si Origine PUG

Este o rasa chinezeasca foarte veche, de peste 2000 de ani si a fost adus in Europa de mai multi negustori olandezi. A devenit rapid preferatul nobililor si a curtilor regale din toata Anglia, Italia, Franta si Olanda.

A devenit foarte cunoscut in 1870 cand a salvat viata regelui Willhelm Tacitumul alertand pe toata lumea in apropierea dusmanilor.

Pentru ca erau initial de culoare cafenie, variantele negre a rasei au fost creat pentru prima data in anii 1870.

Descriere si Personalitate PUG

Este un caine de talie mica, scurt si cu un aspect patrat, avand un cap mare si rotund cu o frunte lata si cute adanci si mari.

Ochii ii are mari, de culoare inchisa cu urechi fine, moi si lansate pe langa cap. Coada o are dublu inelata si pe spate. Rasa de PUG poate sa fie negru, gri cu argintiu sau cafeniu.

Este un caine inteligent si foarte calm avand un succes sociabil la oameni, fiind foarte afectuos si devotat fata de stapanul si prietenos cu copiii.

Chiar daca este galagios cand apar musafirii si te anunta cand vine cineva, devine foarte prietenos cu ei si chiar gelos daca nu ii se ofera atentie.

Daca este sociabil de mic cu alti caini si oameni, nu vor fi probleme cand va fi mai mare, fiind foarte sensibil la tonul vocii este necesar un dresaj bland si foarte prietenos pentru a obtine rezultatele dorite.

Se poate multumi cu plimbari scurte, ii place sa alerge liber si sa se joace, are nevoie totusi de dresaj si socializare cu alte animale sau oameni.

Alte Informatii referitoare la rasa PUG

  • Blana trebuie periata ocazional cu o perie de cauciuc;
  • Se acomodeaza foarte usor la viata de apartament;
  • Se simte excelent langa un stapan sau o familie nu prea activa;
  • Cutele de pe fata trebuie in permanenta curatate pentru a nu se infecta;
  • Are tendinta de a sforai atunci cand doarme;
  • Nu trebuie lasat prea mult singur, are nevoie de multa atentie;
  • Trebuie ferit de razele de soare puternic, fiind mai sensibil la ele.
  • La maturitate poate avea 6-8 kg si o intaltime de 25-35 cm;