Rottweiler

Autor: Charmy
Rasa de caine Rottweiler
Rasa de caine Rottweiler
Rasa de caine Rottweiler

Istoric si Origine Rottweiler

Este o rasa din Germania, fiind rezultatul pentru imperecherea unor caini adusi de legiunile romane si rasa de ciobanesc german, numele rasei vine de la orasul Rottweil care a fost un centru important pentru negustorii de vite si cereale, cainii fiind prezenti acolo pentru ai proteja pe negustori.

Aceasta rasa de caini este foarte iubita in America si Europa, din aceasta cauza pe aceste continente se afla un numar foarte mare de Rottweileri.

Descriere si Personalitate Rottweiler

Este o rasa de talie mare, un corp puternic si musculos. Capul de dimensiune medie, botul lat si gatul puternic de lungime medie iti arata puterea corpului la rasa Rottweiler.

Ochii sunt adanciti in orbite si migdalati, culoarea caprui inchis . Coada si blana sunt scurte, parul este scurt, gros si foarte aspru. Culoarea banii poate sa fie negru cu pete brun-roscat.

Este un caine curajos, ascultator si inteligent. Foarte protector si devotat pentru familie, daca este dresaj corespunzator poate sa fie un partener de joaca pentru copiii. Este foarte atasat de o singura persoana si isi va apara stapanul si teritoriul pana la capat, daca socializeaza de mic cu alte animale din casa se va intelege cu ele.

Atitudinea cainelui este foarte dominanta in prezenta altor caini si este foarte agresiv cu strainii, totusi poate accepta prietenii si rudele daca se obisnuieste cu prezenta lor.

Pentru indepartarea parului mort in perioada de naparlire este necesar o manusa de cauciuc, este o rasa care poate avea probleme cu diabetul si se manifesta prin pierderea masiva in greutate, lipsa de foame si o sete exagerata.

Rasa aceasta are nevoie neaparat de dresaj si socializare cu alti caini si oameni, dresajul incepe de la o varsta foarte frageda, pentru ca are o personalitate dominanta, frecvent este foarte incapatanat, asadar este necesar ca dresajul sa il faca o persoana cu experienta care poate-l sa-l dreseze cu calm, linistit si un echilibru.

Trebuie sa fie laudat cand a facut un lucru bun, ii place miscarea si alergatul, poate sa fie o alergare pe camp, padure, pe langa casa sau langa bicicleta.

Cainele este ideal pentru securitate si paza, sau pentru apararea locuintei.

Alte Informatii referitoare la rasa Rottweiler

Aceasta rasa inspira rezistenta si forta;

  • Blana unui Rottweiler nu necesita o ingrijire deosebita;
  • Este recomandat doar persoanelor cu experienta in cresterea cainilor;
  • Este necesar sa fie tinut afara, in aer liber si intr-un spatiu ingradit;
  • Cainele trebuie sa invete ce are voie si ce nu are voie;
  • Ii place joaca cu aportul unei mingi;
  • La maturitate ajung la o greutate de 34-59 kg si o intaltime de 56-68 cm.