Rase de caini talie medie

Autor: Charmy
Rasa de caine Akita Inu
Rasa de caine Amstaff
Rasa de caine Clumber Spaniel

Cainii de talie medie reprezinta aproape o treime din rasele recunoscute de Federatia Chinologica Internationala. Rasele de caini de talie medie au capacitatea de a face eforturi intense, dar in zilele noastre experimenteaza, uneori, un stil de viata mai degraba urban.

Termenul mediu se refera la cainii de varsta adulta a caror greutate corporala este cuprinsa intre 11-25 kg. Acestia au fost initial caini de munca, folositi la vanatoare, la pazirea turmelor si la tractiunile cu sania, dar de-a lungul timpului au primit statutul de caini de companie.

Cainii de talie medie s-au adaptat foarte bine conditiilor de viata (la tara, in apartament). Pentru a-i mentine sanatosi, este esentiala plimbarea in mod frecvent pentru ca ei sa-si consume energia. Cainele de talie medie are abilitati fizice si comportamentale exceptionale si un caracter dinamic. Plimbarile de cel putin 20 de minute pe zi si de o jumatate de zi pe saptamana ii vor permite unui caine de talie medie sa-si consume energia si sa previna tendinta de ingrasare.