Terra nova

Autor: Charmy
Rasa de caine Terra nova
Rasa de caine Terra nova
Rasa de caine Terra nova

Istoric si Origine Terra Nova

Terra Nova sau Newfoundland il are ca stramos pe Dogul de Tibet. Aceasta rasa s-a raspandit in cursul secolului al XIX-lea, cu ajutorul pescarilor din Franta, Germania si Anglia. Originar din Newfoundland (Terra Nova), Canada, s-a raspandit in Europa in secolul al XIX-lea cu ajutorul pescarilor din Anglia, Franta si Germania.

Fiind calmi, blanzi si iubitori acesti caini au devenit ulterior cei mai cautati pentru companie. In anul 1979, rasa Terra Nova (Newfoundland) a fost acceptata oficial in American Kennel Club.

Descriere si Personalitate Terra Nova

 Este un caine de talie mare, puternic, viguros, care impresioneaza prin forta si marea lui putere de lucru. Ochii sunt de marime medie si de culoare caprui. Coada este mare, lata, puternica si lasata in stare de repaos. Cainii Newfoundland prezinta o inaltime la umar de 69-74 cm la mascul si de 63-69 cm la femela, si o greutate de 59-68 kg la mascul si de 45-54 kg la femela.

Personalitate cainelui Terra Nova este extrem de apreciata, datorita temperamentului sau: generos, rabdator, calm, loial, supus si totodata curajos. Devotat si afectuos cu stapanul si familia acestuia, protector si prietenos cu copiii, este prietenos si cu alti caini, alte animale sau cu strainii daca nu au intentii rele.

Este un caine rezistent la intemperii care se simte bine in aer liber, cu un stapan iubitor. Cainele Terra Nova este cunoscut pentru dispozitia sa dulce. Este ca un ursulet mare, de plus. Iubeste copiii, este inteligent si doreste sa faca pe plac. Este fericit cand este cu familia si nu ar trebui sa fie lasat singur pentru perioade mai lungi de timp sau sa fie abandonat intr-o curte. Are nevoie de socializare, sa fie expus de mic la cat mai multe persoane, experiente, sunete. Socializarea va ajuta cainele Terra Nova (Newfoundland) sa fie sociabil si bine crescut.

Alte informatii despre Terra Nova

 Fiind un caine inteligent si docil, dresaj se face usor si cu rezultate foarte bune daca se foloseste o voce prietenoasa, calma. Newfoundland-ul este cunoscut pentru faptul ca saliveaza excesiv. Ingrijirea zilnica este necesara pentru a-i mentine blana dubla neincurcata circa 15 minute pe zi.