Yorkshire Terrier

Autor: Charmy
Rasa de caine Yorkshire Terrier
Rasa de caine Yorkshire Terrier
Rasa de caine Yorkshire Terrier

Istoric si Origine Yorkshire Terrier

Este o rasa originara din Anglia, este o rasa veche care a aparut prin imperecherea Manchester Terrierlui cu Skye Terrier dar si cu Dandie Dinmont Terrier. La acea rasa au fost aduse imbunatatiri, obtinandu-se exemplarele actuale, foarte apreciate si iubite atat in Anglia cat si international.

Aceasta rasa a fost folosit la vanatoarea de sobolani si soareci in minele si morile din Yorkshire. Apoi a devenit animal de companie la moda in epoca Victoriana. Denumirea actuala a fost data in 1870.

Descriere si Personalitate Yorkshire Terrier

Este o rasa de talie mica, chiar unele foarte mici, dar bine proportionate. Au capul mic si plat. Ochii au o marime medie si culoarea inchisa. Blana este deosebita, are o forma din par foarte lung, drept si matasos.

Puii se nasc negri cu cafeniu si in 2 ani au culoarea de maro-auriu cu gri-metalic. Parul de pe cap si mai des de pe frunte este de bogat si lung incat trebuie sa fie strans.

Este o rasa foarte inteligenta, o personalitate vioaie, tot timpul vesel si alert. Este foarte sensibil si trebuie tratat cu blandete, afectiune si sa te bucuri de el pentru ca este ascultator si devotat stapanului.

Se intelege foarte bine cu copiii daca este dresat, atat timp cat nu il vor necaji prea mult . Se intelege foarte bine cu viata de apartament, char daca e asa mic, are un nivel de activitate moderat si are nevoie de scurte plimbari cat mai des posibil.

Se dreseaza foarte usor, trebuie sa fie consecvent, variat si bland, asa o sa ii faca placere cainelui si sa asculte de stapan.

Alte Informatii referitoare la rasa Yorkshire Terrier

  • Yorkshire-ul Terrier este un caine curajos si foarte hotarat;
  • Latra cand se simte in pericul si cand vin musafirii;
  • Blana are nevoie in fiecare zi de periaj si pieptanat;
  • Daca este tuns, ingrijirea blanii nu mai necesita foarte mult efort;
  • Iarna sufera de frig, are nevoie de o mica haina sa il incalzeasca;
  • Se poate adapta si cu un stapan mai putin activ;
  • La maturitate poate avea o greutate de 2-3 kg si o intaltime de 11-23 cm;