RCA 2018, o sperietoare?

Autor: Charmy

RCA 2018, o sperietoare?, Charmy

Se apropie sfarsitul de an si conducatorii auto romani incep sa se intrebe tot mai des unde pot incheia asigurari rca ieftine pentru 2018, speriati de noile fluctuatii ale tarifelor acestor asigurari de raspundere civila obligatorie.

 

Reglementari 2017 – 2018 in materie de RCA

Deocamdata lucrurile par a sta relativ bine, avand in vedere ca noua lege RCA care functioneaza de la finele lunii iulie 2017, datorita noului tip de bonus-malus, alinierii preturilor la cea mai favorabila clasa bonus si concurentei de pe nisa asigurarilor, a permis o relaxare in aceasta privinta pe care multi soferi nu o credeau posibila.

Asa se face ca un sofer amator poate ca sa plateasca in prezent chiar si un tarif RCA redus la jumatate fata de 2016, cand exista o reglementare impovaratoare a pretului acestui tip de asigurare auto obligatorie.

RCA 2018, o sperietoare?, Charmy

Chiar si pentru persoanele juridice reducerea tarifelor RCA este sesizabila, cifrandu-se in medie in jurul a 18-20 de procente.

Mai multi specialisti in asigurari auto au declarat in interviurile din ultima perioada ca reducerile, in functie de clase de persoane (fizice sau juridice) si tipuri de autovehicule rutiere, sunt cuprinse intre 18% si chiar 50%.

Cele mai citite articole

Explicatia acestei anomalii pentru o tara precum Romania, unde toate tarifele tind sa creasca, nicidecum sa se diminueze, constau in prevederile din legea RCA aflata acum in vigoare, precum si in dispozitiile ASF din ultima vreme.

Sistemul Bonus Malus nou implementat vine in sprijinul acelor soferi care conduc preventiv, clasa de bonus crescand in prezent pana la 50%, iar pentru aceia ce sunt certati cu acest tip de conducere malus-ul fiind chiar si de 180%.

O alta facilitate existenta acum este aceea ca un sofer care are in proprietate mai multe masini poate ca sa achite RCA-ul pentru toate autovehiculele sale la cea mai buna clasa de bonus pe care o are.

In plus, dupa multe scandaluri la ASF, despre care lumea a aflat prin intermediul presei, in prezent exista o mai mare transparenta in privinta stabilirii tarifelor de plata la asigurarea de raspundere civila obligatorie.

Consultantii in asigurari mai au si o alta explicatie pentru scaderea nivelului tarifelor RCA: concurenta dintre asiguratori.

In aceste conditii, daca nu se va mai introduce din nou cine stie ce prevederi legale impovaratoare in domeniu, putem avea speranta ca si anul viitor soferii care conduc prudent vor avea parte de bucuria incheierii unei polite RCA ieftine.

 

Consultanta in asigurari, un serviciu de folos soferilor

LiderAsig este un broker de asigurari care ii ajuta pe clientii ce isi doresc sa gaseasca cele mai bune tarife la RCA pentru 2018.
Nu ezitati ca sa ii contactati, daca vreti sa incheiati o asigurare de raspundere civila obligatorie ieftina, la o companie serioasa, in conditii cat mai favorabile pentru dvs.!

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil