Reglarea tensiunii arteriale prin terapia de presopunctura

Autor: Charmy

acupressure

Cei mai multi dintre noi avem un sentiment de spaima cand, dintr-o data inima incepe sa bata din ce in ce mai rapid. Uneori ne cuprinde teama ca in orice moment putem face un atac de cord.

Cele mai multe cazuri, atunci cand avem palpitatii la inima sau inima bate rapid, sunt complet inoffensive in sine. Cu toate acestea ar putea fi semne care ne spun ca avem probleme de sanatate, cum ar fi anxietate. Cel mai des apar in randul persoanelor care sufera de atacuri de nervozitate si anxietate.

Aceasta problema poate fi controlata cu succes si tratata cu terapia prin presopunctura care functioneaza prin relaxarea intregului organism si cresterea circulatiei in tot corpul.

Pentru majoritatea organelor avem pe corp puncte vitale de presopunctura. Punctele vitale de presopunctura pentru inima ne ajuta sa atenuam anxietatea, nervozitatea si palpitatiile inimii.

Unul din aceste puncte se afla in mijlocul pieptului, mai exact la marginea inferioara a sternului.

Cele mai citite articole

Pentru a activa acest punct pur si simplu trebuie apasat timp de 1-2 minute in acel punct, folosind un deget, in timp ce respiri adanc, incet si uniform.

Te va ajuta la calmarea tensiunii, la echilibarea emotionala, nervozitate, anxietate, depresie si isterie. De asemenea, ajuta la tratarea astmului, tusei, durerilor in gat si problemelor de san, ca lactatie insuficienta si mastita.

Un alt punct puternic de presopunctura si acupunctura pentru ameliorarea anxietatii este al “treilea ochi”, punct situat exact intre sprancene, pe curba in care podul nasului intalneste fruntea.

Pentru a stimula acest punct inchide ochii si apasa timp de un minut cu un deget de la fiecare mana in acel punct. In acelasi timp respira adanc si lent.

Te va ajuta la calmarea intregului corp, iti va ameliora simptomele de anxietate legate de tulburari, insomnie, dureri de cap, probleme cu ochii, ameteli etc.

Stimuleaza aceste puncte, relaxeza-ti simturile, calmeaza mintea si corpul.

Cele mai citite articole

Articole relevante