1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Remorcile platformă second hand, o investiție inteligentă pentru afacerea ta

Autor: Charmy
Remorcile platformă second hand, o investiție inteligentă pentru afacerea ta, Charmy

Remorca platformă este un tip de remorcă foarte populară care se utilizează pentru transportul mărfurilor. Ea are o suprafață plană și deschisă, fără pereți laterali sau acoperiș. Poate fi trasă de un vehicul cu tracțiune, ca de exemplu un camion sau un cap tractor.

Remorca platformă este utilizată pentru transportul mărfuri voluminoase, ca de exemplu: piese de mobilier, echipamente sau utilaje diverse.

Poate fi echipată cu sisteme de chingi (legături) și/sau cârlige pentru fixarea trainică a mărfurilor pe platformă. 

Remorca platformă poate avea mai multe dimensiuni, în funcție de necesitățile specifice de transport.

Poate fi utilizată atât pentru transportul pe drumurile publice, cât și pe drumurile forestiere sau off-road.

Cele mai citite articole

Remorca platformă poate fi realizată din diferite materiale: metal, lemn sau din materiale compozite. 

De multe ori, acest echipament de transport  poate fi echipată cu sisteme de frânare, iluminare și semnalizare adecvate.

Remorca platforma poate fi utilizată atât pentru transportul general de marfă, cât și pentru transportul de utilaje sau echipamente grele ori de dimensiuni foarte mari.

Remorci platforme: cele mai populare tipuri și avantaje

Remorci platforme sunt un tip de remorcă care este utilizat de regulă pentru a transporta marfă sau echipamente grele. Există mai multe tipuri de remorci platforme, dar cele mai întâlnite sunt:

 1. Remorci platforme cu un singur ax: sunt cele mai simple și cele mai ușoare tip de remorci platforme. Ele sunt utilizate pentru a transporta marfă sau echipamente mai ușoare și pot fi trase de către vehicule tractoare prin ancorare cu un cârlig de remorcare.
 2. Remorci platforme cu două axe: sunt mai grele și mai puternice decât remorcile platforme cu un singur ax și sunt utilizate pentru a transporta marfă sau echipamente grele. Ele pot fi trase de către vehicule cu putere mai mare, precum ar fi un camion sau un cap tractor.
 3. Remorci platforme cu trei axe: reprezintă cel mai greu tip de remorci platforme. Ele sunt utilizate pentru a transporta marfă sau echipamente foarte grele și necesită vehicule puternice pentru a le trage.

Avantajele principale ale remorcilor platformă sunt:

 • capacitatea de a transporta marfă sau echipamente grele;
 • versatilitate în ceea ce privește tipurile de încărcături pe care le pot transporta;
 • posibilitatea de a fi atașate la vehicule cu ajutorul unui sistem de remorcare.

Pentru transportatorii care nu își permit remorci platformă noi, este bine de știut că există site-uri specializate care găzduiesc și anunțuri de vânzare remorci platforme second hand. Poate și o bună soluție pentru antreprenorii cu buget redus.

La nivel general, modelele de remorci platforme trebuie alese după anumite criterii:

 • Dimensiuni: lungimea, lățimea și înălțimea.
 • Tip: designul specific al remorcii.
 • Capacitate de încărcare: greutatea maximă pe care o poate susține remorca.
 • Capacitate de remorcare: greutatea maximă (a remorcii plus a încărcăturii) care poate fi tractată în siguranță de către un anumit vehicul.
 • Frâne: dacă remorca are sistem de frânare și, dacă da, ce tip (electric, hidraulic).
 • Axe: numărul și tipul de osii de pe remorcă, care afectează capacitatea de greutate și stabilitatea acesteia.
 • Iluminat: tipul și starea sistemului de iluminat al remorcii, inclusiv semnalizatoarele, luminile de frână și luminile de rulare.
 • Podea: materialul și starea pardoselii remorcii, care poate afecta durabilitatea acesteia și ușurința curățării.
 • Anvelope: starea, adâncimea benzii de rulare și vârsta anvelopelor remorcii, esențiale pentru siguranță și performanță.
 • Stare generală: dacă se află într-o stare bună sau, în cazul celor folosite, dacă există deteriorări vizibile, rugină sau urme de uzură.

Remorcile platformă second hand merită cumpărate? 

 1. Eficiență din punct de vedere al costurilor: achiziționarea unei remorci folosite îți poate economisi o sumă semnificativă de bani în comparație cu soluția de a cumpăra una nouă.
 2. Amortizare: de obicei, valoarea remorcilor noi se depreciază rapid, în timp ce o remorcă second hand poate să fi trecut deja prin cea mai mare parte a perioadei de amortizare, deci o poți lua de un preț foarte bun.
 3. Varietate: există o mare varietate de remorci folosite, cu diferite dimensiuni, modele și caracteristici.
 4. Antecedente dovedite: o remorcă folosită are un istoric, vei putea verifica cum a fost întreținută și cum a fost folosită înainte de punerea în vânzare.
 5. Personalizare: multe remorci folosite pot fi personalizate cu ușurință pentru a satisface nevoile și preferințele specifice ale clienților.
 6. Disponibilitate: remorcile folosite sunt adesea disponibile cu ușurință, în timp ce remorcile platformă noi s-ar putea ca să fie nevoie de a fi comandate și de aceea poate dura mai mult până vor fi primite.
 7. Finanțare: opțiunile de finanțare pentru remorci platformă uzate pot fi mai favorabile decât pentru cele noi, deoarece și prețul lor este mai mic.
 8. Impactul asupra mediului: cumpărarea unei remorci platformă uzate poate ajuta la reducerea poluării asociate cu fabricarea unei remorci noi.
 9. Valoarea de revânzare: o remorcă folosită bine întreținută își poate păstra o parte din valoare și chiar poate fi vândută în viitor.

Dacă te interesează remorcile platformă second hand, află că vei găsi o mulțime de oferte de acest gen pe Autoline.ro!

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner