Rochii retro anii ”50

Autor: Charmy

Rochii retro anii ”50, Charmy

In ultimii ani, tot mai mult ne intoarcem privirea catre trecut, cu tot mai multa pretuire si admiratie, constatam in numeroase domenii valoarea lucrurilor realizate in diverse perioade de care ne despart ani multi, iar acest fapt se simte si in moda, unde revin in forta, unele exact asa cum erau atunci, altele reinventate cumva, rochii retro din anii ”50, ”60, ”70.

Si nu este vorba cumva despre faptul ca marii creatori ai lumii si-ar fi secatuit izvorul creativ, imaginatia si originalitatea, ci doar convingerea lor ca introducand elemente retro sau pur si simplu recreand atmosfera romantica a modei anilor” 50 de exemplu, cu siguranta noile lor colectii vor avea un plus de stralucire, de eleganta si stil.

Feminitate si gratie, insusirile principale ale rochiilor din anii ”50

Unii poate vor considera stilul rochiilor retro, specifice anilor ”50 era unul oarecum scortos si ca, desi adus iar in atentie de noile trenduri ale modei, ramane totusi unul desuet, care cu greu si-ar mai putea face loc in garderobele multor reprezentante ale sexului frumos.

De fapt, nu este vorba despre nimic rigid, ci de tinute impecabile pentru doamnele si domnisoarele anilor ”50, rochii croite cu aceeasi atentie pentru fiecare detaliu si care erau menite sa sublinieze in cea mai elocventa maniera feminitatea, gratia si delicatetea urmaselor Evei.

Prin ce s-a evidentiat stilul rochiilor retro din anii ”50

Multi specialisti ai domeniului modei considera drept cea mai spectaculoasa, cea mai eleganta  perioada chiar deceniul amintit.

Anii ”50 au adus stralucire, romantism, glamour si stil impecabil rochiilor acelor vremuri. Accentul era pus deseori pe talie, unul dintre principalele puncte de atractie feminin. Rochiile avea darul de a transforma prin croiala lor orice femeie intr-o adevarata printesa.

Talia era evidentiata, accentuata, cu ajutorul corsetelor, uneori intarite cu ajutorul balenelor, dar si gratie fustelor extrem de ample, plisate, care contribuiau de asemenea la o aparitie fascinanta, ca o plutire pentru fiecare femeie care le imbraca.

Materialele folosite in realizarea rochiilor erau de cea mai buna calitate, voaluri si stofe fine, catifea, brocart, jacquard, matase, bumbac, satin, decorate cu broderii si danteluri delicate sau accesorizate cu blanuri pretioase.

Se purtau imprimeuri florale, sofisticate, deseori erau accesorizate cu curele delicate, iar bulinele pe rochiile retro ale anilor ”50  erau aproape nelipsite. Aceste rochii pline de eleganta si romantism erau intotdeauna completate armonios cu palarii pline de farmec, pantofi cu botul rotund, cu tocuri inalte, precum si nelipsitele posete, de dimensiuni mici, discrete, adevarate bijuterii.

Audrey Hepburn, emblema modei incepand din anii ”50

Poate mai bine decat oricine altcineva, starul hollywoodian Audrey Hepburn a reusit sa exprime eleganta, romantismul si glamourul modei anilor ”50 si ai celor care au urmat. Rochiile superbe purtate de aceasta in acea perioada in celebrele sale filme si nu numai au fascinat si continua sa fascineze, tinutele sale respirand prin toti porii stil, un aer sofisticat tocmai prin simplitate si feminitate debordanta.

Alaturi de rochiile sale superbe, coafurile caracterizate de par tuns foarte scurt pe care le-a abordat cu mult curaj  pentru acele timpuri raman si azi repere si inspiratie pentru stilisti.

Cele mai citite articole

Articole relevante