Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO)

Autor: Charmy

Pentru cei care iubesc sa calatoreasca m-am gandit sa le sugerez sa viziteze in aceasta vara Parisul si Roma, pentru ca aceste metropole reprezinta de fapt o adevarata lume care nu face decat sa-ti starneasca curiozitatea la orice pas. Trebuie sa vizitezi Parisul si Roma, macar o data in viata, asta daca nu ai facut acest lucru pana acum!

Daca te-ai hotarat sa pleci in vacanta si nu ai pasaport, este simplu sa-ti faci acest document. Intra pe Internet acceseaza site-ul cu acte necesare pentru pasaport, afla tot ce te intereseaza si apoi dupa ce obtii actul nu mai ramane decat sa-ti faci bagajul si sa pleci in vacanta.

Parisul, un oras de vis

Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO), Charmy

Orice tursit care a vizitat Parisul a ajuns la concluzia ca este un oras fermecator. Aici totul este minunat, este un amestec de frivolitate artistica, de arta traditionala peste care si-au lasat amprenta marii creatori ai acestui popor.  

In Paris sunt vestigii ale trecutului, cladiri monumentale, hoteluri de lux frumos amenajate, cafenele si restaurante elegante, totul te impresioneaza si te face sa exprimi cuvinte de admiratie. Cheiurile Senei sunt de vis in Paris, iar Luvrul cu gradina si explanada imensa impresioneaza prin intreg ansamblul sau grandios. Trebuie sa amintim de Arcul de Triumf, de Palatul Bourbon cu podul impresionant peste Sena, de celebrele localuri si restaurantele elegante de pe Champs-Elysées, etc.

Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO), Charmy

O plimbare pe Sena poate fi foarte romantica in Paris, mai ales ca aici sunt tot felul de ambarcatiuni elegante. In Paris trebuie sa vizitezi Catedrala Notre-Dame care domina orasul, a fost inceputa in anul 1163. Pe malul stang al Senei se afla Biserica Saint-Sevérin dar si alte catedrale gotice impresionante.

Daca mergi la Paris trebuie sa vizitezi Palatul Versailles care in ansamblu constituie o adevarata opera de arta. De asemenea, in Paris trebuie sa vezi gradinile Tuileries, Hotelul Invalizilor, Palatul si Parcul Luxemburg si desigur renumitul Turn Eiffel.

Roma, orasul luminii

Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO), Charmy

Cele mai citite articole

In Roma te impresioneaza Colosseumul, acel amfiteatru monumental cu o arena mai mare de doua hectare, unde se tineau in trecut luptele cu gladiatorii. Colosseumul este una din cele mai mari ruine ale Romei Antice. De asemenea, trebuie spus de faimosul monument Forumul lui Traian si Columna lui Traian (care este ridicata de Apolodor din Damasc la dorinta Imparatului Traian).

Nu ai cum sa vii in Roma si sa nu-ti faci timp sa vizitezi Vaticanul si Biserica Sfantul Petru. Aici sunt adunate cele mai mari comori din lume – opere de arta, lucrari din marmura rara, fresce, sculpturi, picturi si alte tezaure. Palatul Vaticanului impresioneaza foarte tare, iar partea cu muzee din Vatican te uimeste prin constructii arhitectonice deosebite precum sunt: Biblioteca, Capela Sixtina, Pinacoteca, apartamentele familiei Borgia, Muzeele Pio Clementino, Chiaramonti, Gregorian. La Vatican vin peste 5 milioane de vizitatori in fiecare an.

Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO), Charmy

In Roma sunt numeroase gradini si fantani de un farmec aparte. Cea mai populara este Fontana dei Trevi la care vin milioane de turisti pentru a arunca un ban si a-si pune cate o dorinta. Roma este cu siguranta cel mai frumos oras al fantanilor, unde apele sunt limpezi, bazinele si statuile din marmura.

Gradinile din Roma sunt in numar mare si se disting fiecare prin ceva anume, mai ales prin statui importante. De exemplu cea mai renumita este Gradina vilei Borghese unde se afla statuia sorei imparatului Napoleon, Paolina Borghese. De asemena sculptura La Bocca della Verita este deosebita, ea are forma unui chip de om, in gura sa se baga mana.

Nu departe de monumentul Vittorio Emanuele se afla Panteonul, iar apoi monumentul impresionant Altarul Patriei. In apropiere se gaseste Columna lui Traian care este o constructie deosebita care trebuie vazuta.

Alte obiective turistice la Roma sunt:

  • Castelul San Angelo
  • Basilica San Pietro
  • Basilica San Giovani
  • Pieta de Michelangelo
  • Biserica Santa Maria Maggiore
  • Castelul Sant Angelo care este aproape de Vatican
  • Palatine Hill
  • Muzeul Culturii
  • Piata Venezia si altele.

Roma si Paris – Calatorii de vis in doua metropole ale lumii (FOTO), Charmy

Oricine ajunge la Roma, va avea impresia ca este intr-un oras unde oriunde privesti, nu se poate sa nu vezi o opera de arta. Toate cladirile vechi sunt un exemplu de arhitectura unica, de ordine si armonie, de frumusete si eleganta. Mii de oameni din intreaga lume vin la Roma sa viziteze zeci de muzee, monumente, ruine, sapaturi antice, o mare varietate de locuri de neuitat care depasesc chiar si cele mai mari asteptari.

Toate aceste comori ne contureaza un oras al Renasterii si al papilor, un oras al fostului Imperiu Roman. Aici totul este minunat, este un amestec vechi si nou, de gratie si eleganta al cladirilor antice de altadata cu cele din prezent. Vei fi impresionat de atractii moumentale, pentru ca cei drept nimeni nu poate rezista in fata farmecului antichitatii si al operelor de arta.

Roma este orasul ideal pentru o scurta vacanta in care sa ai parte de momente si surprize deosebite.

Sursa: https://b1.ro/stiri/monden/-230829.html

Cele mai citite articole

Articole relevante