De ce te dor sanii in timpul sarcinii ?

Autor: Charmy

De ce te dor sanii in timpul sarcinii ?, Charmy

Durerea sanilor este cel mai vechi semn de sarcina. Exista o multime de schimbari in organism, atat interne cat si externe, atunci cand o femeie este insarcinata. In afara de stomac primele simptome ale sarcinii cu care se confrunta orice organism sunt durerile de san.

In timpul sarcinii, exista o crestere a fluxului de sange si schimbari hormonale care duc la schimbari in tesuturile mamare. Aceste modificari sunt in general in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina. Exista schimbari vizibile si semnificative in tesuturile mamare. Unul dintre acestea poate fi cresterea sanilor, dar nu este un lucru pentru care ar trebui sa va faceti griji sau sa intrati in panica. Este foarte normal in timpul sarcinii. Aceste modificari nu sunt altceva decat pregatirea sanilor pentru alaptare.

Schimbari ale sanilor in timpul sarcinii:

Sanii de devin foarte sensibili
Sanii tind sa fie foarte sensibili in primele cateva saptamani de sarcina. Simti durere, furnicaturi chiar si in timp ce porti un sutien.

Madificari ale mamelonelor si areolelor
Mameloanele devin mai inchise si mai mari pe parcursul sarcinii. Se pot observa semne albe pe zona lor (numite areole), care sunt complet normale si nu trebuie sa viti faci griji.

Cele mai citite articole

Sani mai mari
Dupa primele trei luni se pot observa schimbari in dimensiunea sanilor. Ei devin mai mari si dor la atingere. Puteti simti senzatia de mancarime, care se poate extinde pe intreg pieptul. Este foarte normal deoarece organismul pregateste tesutul mamar.

Colostrul
Acesta poate fi definit drept primul lapte matern. Contine toti nutrientii de care are nevoie nou nascutul. Este laptele matern considerat cel mai important ingredient in crestere corecta si sanatoasa a unui copil.

Nici o schimbare a sanilor in timpul sarcinii
Aceasta este o situatie usor ciudata, cand o femeie are usoare modificari ale sanilor sau chiar nicio schimbare. Nu ar trebui sa te ingrijoreze acest lucru, dar va trebui sa mergi la medic sa discuti problemele fara ezitare.

Asa cum am spus mai sus aceste schimbari sunt foarte normale si nu este nimic ca sa iti faci griji. Cu toate acestea trebuie sa ti cont de anumite sfaturi si masuri de precautie asfel incat sa poti oferi piept. Cu grija si putine cunostinte durerea poate fi combatuta intr-o mare masura.

– In primul rand ar trebui sa cumperi sutiene cat mai mai bune. E o necesitate. Cu un sutien bun sanii nu te vor durea la fel de rau si totodata previne si deformarea lor pe viitor. Alege sutiene din bumbac si renunta la cele sintetice.

– Totul ar trebuie sa fie discutat cu partenerul tau. Partenerul tau ar trebui sa fie constienti de schimbarile prin care corpul tau trece. Discutiile vor duce la prudenta in timp va imbratisati.

Cele mai citite articole

Articole relevante