Sarea de mare, beneficii pentru piele, par si dinti

Autor: Charmy

Sarea de mare, beneficii pentru piele, par si dinti, Charmy

Sarea este unul dintre ingredientele nelipsite din mancarea si bucataria noastra. Sarea gema sau halitul este o clorura naturala de sodiu, denumita in general “sare de bucatarie”. Pe langa adaugarea in mancare, sarea se poate utiliza cu succes si in diverse procedee de ingrijire corporala.

Sarea gema si parul

Pentru a-ti curata mai bine scalpul si parul poti sa pune in palma un pumn de sare mai mare si deasupra sampon, omogenizeaza si apoi spala-te cu acest amestec. Te va ajuta la exfolierea celulelor moarte de pe scalp si la o mai buna indepartare a murdariei de pe firele de par. Daca vei combina balsam cu sare, in parti egale, parul tau va avea dupa aceea mai mult volum. E bine sa tii balsamul cu sare cel putin un sfert de ora pe par.

Cele mai citite articole

Sarea gema si pielea

Pentru piele, sarea este extrem de eficienta in procesul de exfoliere. Mie imi place foarte mult sa o folosesc o data pe saptamana (granule mai mari) pentru a curata celulele moarte. O poti folosi pe ce parte a corpului vrei. E bine ca pielea sa fie umezita inainte cu apa calduta, ca porii sa fie deschisi, apoi vii cu sarea si masezi. Pentru fata poti combina demachiant cu o lingura de sare si sa aplici pe tot tenul pentru a-l curata. Sa nu uitam de celebrele bai cu sare care ne ajuta la circulatie, ne ofera o piele mai frumoasa, detoxifica, scad tensiunea arteriala, elimina stresul, calmeaza durerile musculare si ne ajuta sa avem un somn mai bun.

Crampe musculare si dinti mai albi

Pentru crampe musculare e recomandat sa bei un pahar cu apa in care ai adaugat o lingurita, maxim doua de sare. Bunicii nostri stiau un remediu natural pentru durerile de gat si pentru amigdalele umflate, care in ziua de azi a fost aproape uitat: gargara cu sare. De asemenea, o data pe saptamana se poate folosi sarea pentru a spala dintii, pentru curatarea petelor.

Cele mai citite articole

Articole relevante