Sectorul IT în următorii 10 ani: de ce trebuie să consideri un job în domeniul prezentului și viitorului

Autor: Charmy

Sectorul IT în următorii 10 ani: de ce trebuie să consideri un job în domeniul prezentului și viitorului, Charmy

Sectorul tehnologiilor informaționale este unul în creștere și profitabil. Fie că alegeți să lucrați într-un service laptop sau optați pentru o altă carieră în domeniu, veți avea doar de câștigat. O carieră în domeniul IT este o oportunitate luată în calcul de un număr mare de tineri.

IT-u este domeniul prezentului, dar pune bazele unui viitor sigur, în care fiecare specialist bun poate fi valorificat.  Acest domeniu a început să prindă contur încă de prin 1980, când apăreau primele calculatoare personale și s-a dezvoltat până acum la dimensiuni  inemaginabile inițial. Tehnologiile informaționale sunt utilizate pentru stocarea, procesarea, securizara, expedierea și primirea informației. În business este folosit pentru a soluționa diferite probleme de calcul și pentru management, de asemenea. Atunci când totul este planificat, datele sunt colectate, sortate, procesate și la final sunt generate rezultate. Astfel, lucrul managerilor este mai productiv și rapid.

Chiar dacă este un job atractiv pentru multă lume, în continuare sunt puțini specialiști în IT. O dată cu dezvoltarea numărului de afaceri și tehnologizarea domeniilor ce țin de politica și economia mondială, se mărește și necesitate de securizare cibernetică. Experții care pot asigura securitatea datelor cu caracter personal, sunt unii dintre cei mai cotați. După intrarea în breasla de IT-ști nu este benefic să lenevești. Este util să continui să înveți, să te informezi și să ții cont de toate inovațiile din domeniu.

Mulți angajatori din IT încep să angajeze absolvenți ai altor universități, dar care sunt creativi, gândesc diferit și care pot să-și impună punctul de vedere. IT-ul este o meserie care poate fi studiată și în afara universității. Cu câteva cursuri în domeniu și suficientă perseverență, o carieră în IT este un vis mai mult decât realizabil.

Dacă, totuși, ai baza în IT, poți fi sigur (ă) că oricând te poți reprofila. Specialiștii în IT pot lucra în oricare alt sector, industrie sau chiar să-și deschidă propriul start-up.

Salariile în IT sunt generoase.

Cele mai citite articole

Sectorul IT în următorii 10 ani: de ce trebuie să consideri un job în domeniul prezentului și viitorului, Charmy

Cei care au ales domeniul tehnologiilor informaționale nu pot nega că au un salariu bun, iar prin comparație, este unul dintre cele mai plătite joburi, practic în fiecare țară din lume. Un raport arată că în 2017, salariile din IT erau cu 44% mai mari decât media pe țară. Pe lângă factorul financiar, cele mai cotate companii din domeniu oferă și o serie de beneficii angajaților. De exemplu, sunt încurajate activitățile sociale, teambulding-urile, diverse training-uri și chiar se pune accent pe birouri comode și un mediu de lucru cât mai puțin stresant.

Spații de stocare mai mari, fire mai puține și software-uri mai bine create- cam așa pare să arate IT-ul în următorii 10 ani. În viitor, IT-ul nu va fi doar despre administrarea unor baze de date, ci specialiștii din această sferă vor fi promotorii unor noi inovații în utilizare și distribuirea informațiilor, va fi mai dezvoltat și accelerat sectorul afacerilor și a serviciilor, iar toate acțiunile care vor fi luate se vor îndrepta spre sporirea securității cibernetice și comodității utilizatorului. Ramurile din sectorul tehnologiilor informaționale vor fi mult mai interconectate, astfel experții buni vor fi mereu căutați.

Cele mai citite articole

Articole relevante