Sport pe malul marii

Autor: Charmy

Sport pe malul marii, Charmy

Ne bucuram deja de primele zile de vara si visam la vacanta, concediu, la mare, soare, plaja, poate si munte, dar marea… ramane prima in topul preferintelor estivale. Si oricat de frumoasa este vacanta, ea poate deveni si mai benefica daca ne facem timp 30 de minute pe zi sa facem miscare la malul marii.

De obicei la hotelurile de la 3 stele in sus si mai ales in vacantele all inclusive exista o varietate de activitati la fiecare hotel. Sunt diverse programe destinate turistilor pentru a face sport in timpul vacantei. De la ore de aerobic, zumba, aquagym in piscina sau in mare, pana la acces la sala de fitness. Insa, daca nu ai aceste optiuni sau iti place sa-ti faci propriul program si vrei sa te bucuri mai mult de mare, atunci iata mai jos cateva propuneri.

Fandari, sarituri, flotari

Imagineaza-ti ca esti dimineata la malul marii, pe nisipul fin, o atmosfera perfecta pentru relaxare si cateva exercitii simple. Intai incepe cu o usoara incalzire. Apoi continua cu o serie de fandari. Dupa ele faci o pauza, timp in care fie alergi pe plaja, fie mergi vioi. Apoi poti sa faci o serie sau mai multe de sarituri sau sprinturi de pe loc.

Sport pe malul marii, Charmy

Urmeaza din nou o serie de alergat usor pentru cateva minute. Poti sa faci o serie de genuflexiuni, te relaxezi putin si mai faci inca o serie. Mai alergi 1-2 minute si dupa aceea faci o serie de flotari. Din nou alergi si dupa asta vine randul abdomenelor.

Pentru aceste exercitii e bine sa ai la tine un prosop de plaja sau o saltea de yoga. Mai faci o pauza de mers ori de alergat si la final te poti “juca” / exersa cu o minge. Daca nu ai minge, ai putea sa iti iei in bagaj niste benzi elastice, ocupa loc putin si poti face o multime de exercitii cu ele. (Citeste mai multe despre antrenametul cu benzi elastice!) Bineinteles ca oricand poti sa faci in mare ce exercitii vrei tu, mai ales daca ai fost la clase de aquagym.

Cele mai citite articole

Alergare prin apa marii

Suna distractiv, pare o imagine din Baywatch si totusi nu e atat de usor! Intra in mare pana cand apa iti ajunge sub genunchi. Fixeaza-ti un traseu si alearga paralel cu linia plajei. Poti sa alergi 5-10 minute. Daca ti se pare prea dificil, atunci alege pur si simplu sa mergi prin apa.

Vezi ca pentru plimbare nivelul apei sa fie fix deasupra genunchilor. Rezistenta pe care o intampini datorita apei transforma aceste exercitii in unele extrem de eficiente. In timp ce alergi sau mergi prin apa marii sa te concentrezi si asupra abdomenului, sa il tii incordat.

Jogging pe plaja

Ce poate fi mai frumos decat sa faci jogging pe plaja la rasarit sau la apus? Este o experienta deosebita pentru toate simturile. Daca ai norocul sa gasesti o plaja cu nisip fin, o plaja curata si fara scoici, atunci neaparat incearca sa alergi cu talpile goale, fara incaltaminte.

Este o modalitate prin care ii dai corpului ocazia de a se simti liber, de a lucra zona picioarelor si gleznelor fara povara incaltamintei. Totusi, e necesara putina precautie, deoarece nu e recomandat sa alergi foarte repede ca sa nu existe vreun risc de accidentare. Iar atunci cand faci jogging in talpile goale e bine sa te limitezi la o sesiune de 15-20 de minute.

Daca vrei sa alergi mai mult, opteaza pentru o pereche de incaltaminte sport, special conceputa pentru asta. Si ca sa simti cu adevarat ca faci jogging, atunci cand ai incaltamintea in picioare, cel mai indicat este sa alergi pe langa apa, pe zona de nisip ud, insa fara sa te uzi. Nisipul ud iti va ingreuna ritmul de alergare si vei depune un efort mai mare.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil