Sportul si sanatatea – 5 motive sa spui DA sportului

Autor: Charmy

Sportul si sanatatea – 5 motive sa spui DA sportului, Charmy

Cand vine vremea sa mananci corect si sa incepi sa faci exericitii, nu exista “Voi incepe de maine”. Maine este boala (V. L. Allineare)

Discutind cu foarte multe femei despre stilul de viata sanatos, am ajuns la concluzia ca mult mai multe sunt dispuse sa faca un sacrificiu pe termen scurt – a se citi “dieta”, adica multe restrictii, limitari mai degraba decit sa faca o transformare radicala, pe termen lung a stilului de viata, care sa includa sportul si miscare.

Femeile care practica sportul de citeva ori pe saptamina cunosc, cu siguranta, beneficiile si starea de bine de dupa ora de alergare, zumba, cycling, pump, pilates, yoga. Ce facem, insa, cu cele ce au decis ca o scutire de la sala este mai comoda, cel putin pe moment, „maine mai vedem”?

Daca le-as intilni le-as da cele 5 argumente in favoarea sportului pe care l-as numi “activitate cu beneficii”:

1. Daca ar fi sa alegi intre o jumatate de ora de alergare pe banda sau o felie de tort, stiu ce alegi azi. Alegi placerea pe termen scurt combinata cu o usoara doza de vinovatie. Daca ti-as spune ca dupa o ora de sport vei trai senzatia foarte placuta de incredere si forta interioara, te-ai gandi de doua ori?

Cele mai citite articole

2. In copilarie in mod cert ti-a placut sa alergi si sa te joci. Parcul, sala de sport, sala de dans sunt un altfel de teren de joaca, unde poti sa te bucuri de viata. Daca ti-as spune ca ora de sport este “calea” ce te face sa fii si sa te simti tanara din nou, ai spune “da”?

3. Sport poate insemna pregatirea pentru maraton sau o ora de zumba. Depinde de tine ce alegi. Cu siguranta exista cel putin o forma de miscare surprinzator de placuta pe care o poti include in lista de placeri saptaminale. Este important sa asociezi sportul cu placerea si lucrurile curg de la sine. Toti ne dorim mai multa placere in viata, ce poate fi dobindita si prin mai mult sport. Daca ti-as spune ca sportul este surprinzator de placut, ai spune “da”?

4. Poti incepe sa faci sport in orice moment al vietii tale. Scuze de tipul “nu mi-a placut niciodata sportul” sau “nu sunt genul sportiv” nu au niciun sens. La orice varsta schimbarea este posibila si recomandata. Chiar daca nu ai descoperit inca forma de miscare care sa te atraga, nu inseamna ca ea nu exista. Ai sanse reale sa descoperi o noua pasiune, oameni frumosi si optimisti si sa incluzi citeva ore de miscare in programul tau saptaminal. Daca ti-as spune ca stiu mii de oameni ale caror destine s-au transformat radical de indata ce au descoperit stilul de viata sanatos, ai spune “da”?

5. Cind e vorba de sport nu exista “prea mult” sau “prea putin”. 1-2 ore pe saptamina sunt foarte bune pentru inceput, totusi specialistii recomanda miscare zilnic – ideal o combinatie de cardio, exercitii cu greutati si yoga, pilates sau…macar mers pe jos in pas alert. Placerea vine din alegerea tipului de miscare, din combinatia intre clase foarte yang, “provocatoare” ce te solicita fizic si clase ceva mai yin gen yoga si pilates ce te incarca de energie. Daca ti-as spune ca dobindind mai multa energie vei deveni o femeie si mai atragatoare, ai spune “da”?

Descopera ce ti se potriveste si pune-te in miscare, chiar azi. Vei fi surprinsa de cit de departe poti ajunge si cite lucruri noi vei descoperi despre tine!

Daca vrei sa schimbi ceva legat de forma si energia propriului corp, este timpul sa rescriem impreuna povestea. Este momentul sa vorbim simplu si direct despre modul in care mintea, emotiile si corpul coopereaza, astfel incat sa poti povesti despre o forma fizica excelenta, incredere, forta interioara si bucuria de a trai.

Cele mai citite articole

Articole relevante