Tarie morala sau puterea de a merge mai departe

Autor: Charmy

Tarie morala sau puterea de a merge mai departe, Charmy

Cele mai citite articole

Sunt in cautare de raspunsuri. Am ajuns intr-un punct din viata mea in care am mai multe intrebari decat oricand. Asa ca mi-am propus sa le caut raspunsuri. Partenera mea de dialog este Oana Stoianovici, trainer si coach, initiatoarea workshopului experiential de Introducere in Tainele Feminitatii. Astazi vorbim despre iertare, compasiune si bucurie.

D.K.: La prima impresie, intre putere si feminitate este o contradictie in termeni.  Stiu ca tu o sa o contrazici. Cum este?

O.S.: Aceasta contradictie exista datorita faptului ca peste feminitate s-a pus eticheta fragilitatii si slabiciunii. Paradoxal, nu am vazut o persoana mai puternica si mai furioasa decat femeia cand trebuie sa-si apere puiul care este in pericol fizic sau pe cineva mai rezistent cand trebuie sa-si nasca puiul. Asa ca aceasta eticheta este folosita si de femei si de barbati ca un fel de a mentine activ un joc, o dinamica intre masculin si feminin a carui timp cred ca incepe sa expire. Si cred ca pana acum si noi, femeile, am folosit aceasta eticheta la fel de mult ca barbatii care ne-o atribuie.

Puterea unei femei rezida in esenta feminitatii sale si prin asta nu inteleg seductie sau frumusete exterioara. Feminitatea este amprenta unor trasaturi ale iubirii si pasiunii care amandoua sunt forte ce misca muntii. Sa ai tandrete este la fel de puternic si miscator ad literam ca si sa ai agresivitate. Cred ca ce este de inteles este ca le avem pe amandoua si ele sunt binevenite in momente de timp diferite si puterea noastra rezida in a ne elibera de eticheta si a folosi ceea ce cere momentul pentru a obtine rezultatul dorit.

Sa ma intorc la feminitate, in capacitatea femeii de a simti cu inima si pantecul, de a intui, de a vedea inainte sa se intample, de visa si a prevesti si de a trai in fiecare zi de la furtuna la soare cald, starile ei emotionale fiind ca vremea :), rezida o mare putere si doar pentru ca este intangibila, ilogica si fara structura clara, nu inseamna ca este neadevarata si irationala. Cred ca la aceste 2 etichete e important sa renuntam cu totii, si femei si barbati, pentru ca ne facem un mare deserviciu. Aceste calititati apartin emisferei drepte si sunt si adevarate si pline de ratiune, doar ca abordeaza realitatea altfel. Einsten spunea ca de imaginatie va depinde viitorul urmatoarelor generatii. Imaginatia infloreste in emisfera dreapta, in calea pe care femeia o foloseste ca sa perceapa, sa abordeze si sa rezolve realitatea. Eu sunt pentru armonia dintre cele doua emisfere si pentru barbati si pentru femei, dar ca sa ajungem la armonie e important sa incepem sa intelegem importanta creativitatii si a intuitiei in procesul de manifestare.

D.K.: Care sunt sursele noastre de putere si cum avem grija de ele?

O.S.: Sursele noastre de putere dincolo de Dumnezeu, de Univers, care este pentru noi toti sursa principal de putere, sunt pantecul si inima, forta vietii si iubirea. Cred ca trebuie sa le redam statutul pe care il merita si chiar sa reinvatam ce sunt si cum sa le folosim. Absolvind in aceste lectii, jucam un rol important in societate pentru ca echilibram si rechilibram tot ceea ce este. Devenind mature in iubire si in pasiune, asumandu-ne puterea si feminitatea noastra, facem o diferenta!

D.K.: Exista vreo diferenta intre puterea feminina si cea masculina?

O.S.: Singura diferenta este abordarea, textura si caile prin care obtinem rezultate. Suntem egali si impreuna formam un tot!

Cele mai citite articole

Articole relevante