Te încântă ideea unui city break în Istanbul? 3 motive ca să nu mai stai pe gânduri

Autor: Charmy
Te încântă ideea unui city break în Istanbul? 3 motive ca să nu mai stai pe gânduri, Charmy

În vremurile de demult, Napoleon a spus că „dacă lumea ar fi o singură țară, atunci Istanbul ar fi capitala ei”. Astfel, a descris cel mai bine diversitatea de aici și toate minunățiile care îi așteaptă pe turiști. Istanbul a fost dintotdeauna un mozaic bogat de oameni, de religii și culturi. În Istanbul locuiesc peste 14 milioane de oameni, iar această cifră uluitoare contribuie la dinamismul său.

Este înconjurat de Marea Neagră, de Marea Marmara, cuprinde atât Europa cât și Asia, iar în vremurile îndepărtate a fost adăpostul Imperiilor Roman, Bizantin și Otoman. Istanbul este atât de bogat, de divers și de dinamic încât un city break va fi prea scurt pentru a-i simți esența. Te vei întoarce oricând vei avea ocazia pentru interacționa cu atmosfera și cultura sa impresionantă.

Planifică un city break Istanbul pentru vederi spectaculoase pe Bosfor

Fără îndoială, cea mai uimitoare experiență a Istanbulului este o incursiune a strâmtorii Bosfor, granița între Europa și Asia. Poți opta pentru un tur public cu barca sau poți închiria o ambarcațiune privată pentru a vedea cu ochii tăi unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. Vei trece pe lângă conace otomane situate pe malul apei, pe lângă Podul Martirilor din 15 iulie, pe lângă palate din epoca bizantină și pe lângă satul de pescari Anadolu Kavağı. Poți opta pentru o croazieră scurtă sau o variantă completă în funcție de timpul pe care îl vei avea la dispoziție. Dacă îți planifici un city break Istanbul și vrei să ai parte de cât mai multe experiențe memorabile, atunci ia în considerare o croazieră scurtă.

Fiecare plimbare îți scoate în cale obiective turistice atrăgătoare

Cele mai citite articole

Profită de zboruri ieftine către Istanbul pentru a te bucura de un city break încărcat de noi experiențe. Fiecare plimbare pe străzile metropolei, o astfel de incursiune îți va scoate în cale alte și alte atracții istorice. Vei trece pe lângă palate împodobite cu mozaicuri și pe lângă fresce și moschei care dovedesc încă o dată cultura bogată a Istanbulului. Cartierele sunt pline de viață datorită zecilor de cafenele, de baruri, de magazine de tip boutique, de restaurante și bazaruri. După un city break în Istanbul, vei dori să te reîntorci cât mai curând.

Te încântă ideea unui city break în Istanbul? 3 motive ca să nu mai stai pe gânduri, Charmy

Obiectivele istorice trebuie să se afle pe lista ta de activități. Aici, vizitele la atracțiile turistice și muzee nu sunt deloc plictisitoare așa cum se întâmplă în alte orașe. Poți vizita palate otomane, fortărețele castelelor bizantine și obeliscuri din epoca romană. Majoritatea turiștilor nu părăsesc Istanbul fără să viziteze Muzeul Hagia Sofia sau Moscheea Sultan Ahmed cunoscută și sub numele de Moscheea Albastră.

Nu în ultimul rând, Istanbul încântă prin bucătăria de excepție, caracterizată de condimente și mirodenii aromate, de produse proaspete și de diversitate. Bucătarii de aici și-au propus să reinterpreteze vechile rețete tradiționale turcești, iar rezultatele sunt admirabile. De la simit și doner, pe care le poți cumpăra la orice pas, până la mâncăruri de pește, de orez condimentat și de vinete, parcă nicio altă bucătărie a lumii nu profită mai mult de diversitatea alimentelor și a condimentelor.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil