Te-a surprins iarna cu amenajarea casei? Iata ce lucrari inca poti face!

Autor: Charmy

Te-a surprins iarna cu amenajarea casei? Iata ce lucrari inca poti face!, Charmy

Cu toate ca sezonul rece poate fi considerata perioada cea mai neprielnica in amenajarea locuintei, ar fi bine sa stii ca lucrurile nu stau tocmai asa. Daca nu ai reusit sa termini lucrarile de amenajare a casei, inca o poti face pentru ca insasi iarna iti aduce multiple avantaje.

Recomandarile specialistilor in amenajarea casei includ:

Finisarea pardoselilor – se poate face fara nicio problema in sezonul rece. Cand temperaturile nu coboara sub 5 grade Celsius, se poate monta gresia exterioara, cu conditia ca aceasta sa fie de calitate. Totodata, specialistii recomanda materiale adecvate lucrarii si sezonului rece, care sa nu retina apa ce ar putea ingheta si afecta calitatea lucrarii. Mai mult, materialele de constructii sunt mai ieftine iarna decat vara, cand toata lumea construieste sau renoveaza.

Montajul parchetului – poate fi realizat fara probleme. Desi multi spun ca umiditatea sau temperatura nu sunt potrivite, raman doar zvonuri. Este suficient sa respecti recomandarile de montaj si sa pastrezi parchetul in interior pentru cel putin 24 de ore.

Te-a surprins iarna cu amenajarea casei? Iata ce lucrari inca poti face!, Charmy

Decorarea peretilor – zugravirea sau aplicarea modelului de vopsea decorativa se poate face, fara problema, intr-o locuinta mai veche, cu conditia sa fie izolata si incalzita. In cazul constructiilor noi, este indicata asteptarea primaverii pentru ca inghetul poate compromite intreaga lucrare.

Pentru a evita eventualele probleme, este recomandat sa citesti cu atentie caracteristicile si instructiunile vopselei decorative si modul in care interactioneaza cu temperaturile scazute. In cazul unei case nou construita, este de preferat tapetul, cu singura sugestie ca spatiul sa fie incalzit, pentru ca adezivul sa se usuce la scurt timp de la aplicare.

In ceea ce priveste lucrarile exterioare, daca temperaturile coboara prea mult, e bine sa le amani. Daca acestea se mentin peste limita de inghet poti aplica tencuiala decorativa sau sa montezi gresie exterioara sau pavele.

Indicat este sa cumperi doar adezivi si materiale special concepute pentru lucrul in timpul iernii, care pot fi folosite fara a compromite lucrarile.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil