1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Terapia prin Ras – Efecte Miraculoase asupra Sanatatii Tale

Autor: Charmy

Terapia prin Ras – Efecte Miraculoase asupra Sanatatii Tale, Charmy

 

Rasul este o modalitate excelenta de a reduce stresul din viata noastra. Si ne poate ajuta sa facem fata si sa supravietuim unui stil de viata stresant.

Potrivit specialistilor, rasul oferă un antrenament la scara larga pentru muschii dvs. și elibereaza o gramada de endorfine. Nu trebuie sa fii fericit sau sa ai un bun simt al umorului pentru a beneficia de un ras bun. Rasul ca terapie presupune a-i face pe oameni sa rada atat in ​​sesiuni de grup, cat si individuale. Poate ajuta la reducerea stresului, face oamenii mai fericiti si le imbunatateste abilitatile interpersonale.

Multe persoane au contribuit la istoria rasetelor terapeutice moderne si iata doar cateva:

Norman Cousins, scriitor, cel care ​​a publicat „Anatomia unei boli”, in care a descris o boala cu potential letal pe care a contractat-o in 1964 si cum a descoperit beneficiile umorului si a altor emotii pozitive in lupta impotriva bolii.

Dr. William F. Fry, psihiatru, Universitatea Stanford, California. Dr. Fry a inceput sa examineze efectele fiziologice ale rasului la finele anilor 60 și este considerat tatal gelotologiei (ramura stiintifica ce se ocupa cu studiul rasului). Doctorul Fry a demonstrat ca rasetele ofera un exercitiu fizic bun si pot scadea sansele de infectii respiratorii. El a arătat ca rasul determina corpul nostru sa produca endorfinele (analgezicele naturale).

Dr. Lee Berk, Centrul Medical Loma Linda University.

Inspirat de Norman Cousins, dr. Berk si echipa sa de cercetători din domeniul psihologiei neuro-imunologice (PNI) au studiat impactul fizic al râsului. Intr-un studiu, pacientii cu atac de cord au fost impartiți in doua grupuri: o jumatate a fost plasata sub ingrijire medicala standard, iar cealalta jumatate a vizionat filme pline de umor timp de 30 de minute in fiecare zi.

Dupa un an, grupul cu „umor” a avut mai puține aritmii, scăderea tensiunii arteriale, niveluri mai scazute ale hormonilor de stres si a necesitat doze mai mici de medicamente. Grupul non-umor a avut de doua ori si jumatate mai multe atacuri recidivante decat grupul cu umor (50% față de 20%).

Dr. Hunter (Patch) Adams.

Imortalizat in film de Robin Williams, Patch a inspirat milioane de oameni prin aducerea in lumea spitalului a distractiei si a rasului. A pledat pentru punerea in practica a ideii ca „vindecarea ar trebui sa fie un schimb de oameni iubitori, nu o tranzactie”. El este fondatorul si directorul Institutului Gesundheit, o comunitate medicala holistica, care ofera ingrijiri medicale gratuite pentru mii de pacienți, din 1971.

Dr. Annette Goodheart – Ambasadorul Terapiei prin Ras

Cele mai citite articole

Este un psihoterapeut și inventator al coaching-ului prin  de ras. Timp de 36 de ani, ea a folosit rasul pentru a trata cancerul, SIDA, depresia și alte boli și a predat la universitati, scoli, companii, organizatii si evenimente publice, aducand râsete în fiecare parte a lumii.

Dr. Madan Kataria, creatorul Yoga prin ras. Dr. Kataria a descoperit că organismul nu poate distinge între râsul acționat și cel autentic.

Apoi a creat o serie de exerciții de ras, inclusiv elemente ale jocului pe roluri. Realizand importanta jocului ca și copilul, el a dezvoltat tehnici suplimentare pentru a stimula acest lucru în cadrul unui grup.

Yoga prin Ras

este acum acceptata in intreaga lume si presupune, printre altele: respirația și întinderea, Joc pentru copii, exercitii de ras si, nu in ultimul rand, constientizarea faptului ca rasul vine din trup, nu din minte.


Terapia prin Ras – Efecte Miraculoase asupra Sanatatii Tale, Charmy

Un copil rade de aproximativ 500 de ori pe zi, iar un adult numai de 20 de ori. Rasul e sanatate curata. O spun specialistii care au constatat ca veselia tine la distanţa depresia si antreneaza organismul in lupta cu bolile. Emotia pe care o simti cand razi este o modalitate foarte bună de a combate efectele fizice ale stresului.

Cand radem, corpul nostru se relaxeaza si endorfinele (analgezice naturale) sunt eliberate în fluxul sanguin. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au calculat, de asemenea, ca numai 20 de secunde de ras ar putea fi foarte bune pentru plamani!

O sesiune de terapie de ras va poate face sa va simtiti induiosati si epuizati in aceeasi masura. Tonicul muscular si funcțiile cardiovasculare pot fi imbunatatite, iar nivelurile de oxigen din sange pot fi ameliorate. Pe termen lung, terapia de ras ne invata ca nu trebuie sa radem doar cand suntem fericiti.

Razand – chiar daca este un ras fortat – va puteti ridica de fapt tarea de spirit. Si este infectioasa. Asa ca va puteti astepta sa ii vedeti pe cei din jurul dvs. cum rad si ei!  Studiile arata ca zece minute de ras pe zi impreuna cu partenerul dau stabilitate cuplului, iar certurile sunt mai putine.

In plus, rata divorturilor este de patru ori mai mica decât la cuplurile unde se rade o data pe saptamana sau mai rar. Viata in ritm alert ne lasa sa radem doar 1 minut, in fiecare zi. Mai putin cu 19 minute fata de acum un secol. Vestea buna este ca putem reinvata sa radem!

 

Cele mai citite articole

Articole relevante

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner