Tipuri de cladiri pentru care este necesar sa se obtina autorizatie ISU

Autor: Charmy

Tipuri de cladiri pentru care este necesar sa se obtina autorizatie ISU, Charmy

Autorizatia privind securitatea la incendiu este foarte importanta in numeroase circumstante. Din pacate, foarte multi dintre proprietarii cladirilor care sunt obligati sa obtina autorizatie ISU pentru functionare in conditii de deplina siguranta si legalitate, nu fac acest lucru. Prin urmare, se supun unor riscurilor si unor amenzi mari. Informatiile urmatoare sunt util de cunoscut, pentru a cunoaste pe deplin necesitatea de a apela la o companie de experti care sa le asigure sprijin pentru obtinerea autorizatiei.

Categorii de cladiri pentru care o autorizatie ISU este necesara

Cladirile care au nevoie de autorizatie ISU se incadreaza in mai multe categorii de risc, destinatie sau de inaltime. Astfel, cladirile si amenajarile ce se supun avizarii si autorizarii privind securitatea de incendiu sunt, in primul rand, cele catalogate in categoriile de importanta exceptionala si deosebita, indiferent de inaltime sau destinatie, precum si cladirile definite ca fiind inalte sau foarte inalte, indiferent de aria de constructie si de destinatie.

In plus, cladirile care au nevoie de autorizare ISU sunt si cele in care sunt amplasate incaperi ori grupuri de incaperi considerate ca fiind “sali aglomerate”, sau cladirile de locuit colective cu mai mult de patru niveluri supraterane. Si sediile autoritatilor publice sau locale si centrale, care au o arie desfasurata de peste 600 mp, precum si lacasurile de cult si spatii de cazare accesibile publicului au nevoie de autorizatia ISU.

Cele mai citite articole

O alta categorie de cladiri care necesita autorizare este aceea a cladirilor agrozootehnice sau agroindustriale, inchise cu o arie de constructie mai mare sau egala cu 600 mp., precum si cladirile in care sunt depozitate buteliile pentru gaze comprimate, lichefiate sau dizolvate sub presiune, exceptie facand GPL, de capacitate mare sau medie.

In alta ordine de idei, de autorizatia ISU mai au nevoie si cladirile sau spatiile amenajate pentru comert, cu aria desfasurata mai mica sau egala cu 600 mp, pentru alimentatie publica, cu aria de desfasurare mai mare sau egala cu 200 mp, precum si birourile sau cladirile cu destinatie financiar-bancara, de asigurari si burse, cu o arie desfasurata mai mare sau egala cu 600 mp.

De aceeasi autorizatie au nevoie garile, autogarile si aerogarile cu aria desfasurata mai mare sau egala cu 600 mp, precum si statiile de metrou. Cladirile in care se desfasoara activitati culturale, cu aria desfasurata mai mare sau egala cu 600 mp, precum si suprafetele de parcaj cu peste 10 autoturisme si unitatile de primire turistica ce au o capacitate mai mare de 16 locuri sau 8 camere necesita, de asemenea, autorizatie de la ISU.

Nu in ultimul rand, constructiile civile subterane si spatiile puplice amenajate la subsolul, demisolul, in podul sau pe terasa cladirilor, constructiile sau sistemele de instalatii pentru distributie gaz petrolier lichefiat, carburanti pentru autovehicule si punctele de desfacere a buteliilor cu gaze petroliere lichefiate pentru consumatori cu spatii de depozitare de minim 350 kg GPL, au nevoie de autorizatii ISU.

Prin urmare, o astfel de autorizatie este necesara pentru numeroase cladiri, iar obtinerea sa asigura proprietarii care imobilele respecta normele legale in vigoare.

Cele mai citite articole