Topul celor mai scumpi ursuleti de plus din lume

Autor: Charmy

Topul celor mai scumpi ursuleti de plus din lume, Charmy

Cu totii am avut in copilarie un ursulet de plus care ne-a fost aproape cand mergeam la culcare. De la aparitia primei astfel de jucarii, in anul 1903, in America, generatii intregi de copii si adolescenti din lumea intreaga au facut o adevarata pasiune pentru ursuleti de plus. Inclusiv in zilele noastre, magazinele specializate in jucarii pentru copii, precum Martinica-plus.ro, inregistreaza vanzari importante in materie de jucarii de plus.

Daca te-ar intreba cineva care este cel mai pretios ursulet de plus din lume, ce ai raspunde? Cu siguranta propriul tau urs de plus din copilarie este cel mai valoros din punct de vedere emotional. Cu toate acestea, exista in lume anumiti ursuleti de plus extrem de scumpi. Iata o lista cu cei mai scumpi astfel de ursuleti.

Ursuletul de plus termos –  28.000 euro

Acest model de urs de plus a fost unic, deoarece, dupa cum sugereaza si numele, avea o deschidere in fata, in care se putea pune un recipient cu apa calda, care astfel isi pastra mai mult timp temperatura. Acesti ursi nu au devenit prea populari, asa cum a sperat compania Steiff care ii producea in 1910, motiv pentru care productia a fost limitata.  Raritatea lor le da pretul ridicat obtinut la licitatie in anul 2010.

Topul celor mai scumpi ursuleti de plus din lume, Charmy

Center Seam Bear –  51.700 euro

Acest urs din mohair de culoarea scortisoarei poarta o brosa de argint numita „Will”. A fost produs in jurul anului 1908 si vandut la licitatie, in stare surprinzator de buna, in anul 2004, cand a reusit sa obtina un pret frumos.

Ursuletul-doliu pentru Titanic – 128.000 euro

Doar 82 dintre acesti ursi de plus au fost produsi in anul 1912 pentru a comemora scufundarea Titanicului. Unul dintre ursii originali a fost gasit si vandut in anul 2000 la Muzeul Puppenhaus din Basel, Elvetia, unde poate fi vizitat si astazi.

Teddy Girl Bear – 130.000 euro

A devenit faimos cand a fost vandut la licitatie pentru peste 100.000 de euro. De ce un pret atat de ridicat? A fost insotit de o istorie bine documentata. Ursuletul i-a fost daruit la nastere colonelului Bob Henderson, Fondatorul Clubului Teddy Bear si mai tarziu a filialei britanice Good Bears of the World. Acesta a luptat in armata britanica in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si a purtat cu el in lupta ursuletul Teddy Girl.

Usuletul Louis Vuitton –  1.978.000 euro

Gentuta si hainele ursuletului realizate de celebrul designer au facut ca pretul lui sa depaseasca concurenta. A fost achizitionat in anul 2000 pentru aproape 2 milioane de euro la o licitatie in scopuri caritabile din Monaco. Acum puteti sa-l vedeti in Muzeul Ursuletului de Plus din JeJu, Coreea de Sud.

Cele mai citite articole

Articole relevante

banner desktop banner mobil