Dornica sa prepar un desert cat mai racoros si cat mai sarac in calorii, am creat combinatia aceasta de jeleu, iaurt si fructe.
Jeleul dulce-acrisor de caise se potriveste de minune cu iaurtul cremos si cu zmeura savuroasa.
Ingrediente pentru 3 pahare:
- 350 g caise foarte coapte (aproximativ 5 bucati)
- 175 gr banane (aproximativ 2 bucati)
- 300 gr iaurt grecesc
- gelatina
- zmeura
Ustensile
3 pahare oala si lingura castron blender sau un instrument pentru pasat
Incepem prin a prepara jeleul de caise. Pasam fructele (sau le punem in blender) cu jumatate de cana de apa, dupa care le punem pe aragaz sa clocoteasca la foc mic spre mediu avand grija sa amestecam. Dupa ce a fiert compozitia, o luam de pe aragaz si o lasam la racit.
Adaugam gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce am obtinut jeleul, il turnam in cele 3 pahare pe care le vom tine inclinate, astfel incat compozitia sa se raceasca si sa isi pastreze aceasta forma.
Amestecam iaurtul cu bananele (in blende,r daca aveti cum) si il lasam la rece cel putin jumatate de ora dupa care il turnam in paharele in care s-a intarit deja jeleul si decoram cu zmeura.
Tip: Rolul bananelor este sa indulceasca putin iaurtul, dar va puteti lipsi de ele.