Trei idei de a folosi banda LED in decorarea locuintei

Autor: Charmy

Trei idei de a folosi banda LED in decorarea locuintei, Charmy

Luminile colorate, daca sunt aplicate corect, pot crea un aer futurist in interiorul locuintei tale. O idee in acest sens o constituie benzile LED, folosite de cei mai multi de Craciun pentru a ilumina spatii interioare si exterioare. Banda LED este subtire si foarte flexibila, astfel incat poate fi amplasata in locuri in care becurile traditionale nu pot fi folosite, cum ar fi in spatele corpurilor de mobilier sau in sertare. Asta inseamna ca o astfel de banda are si un rol functional – poti lumina spatii greu accesibile.

Optiunile dvs. pentru locurile in care doriti sa instalati benzi LED sunt limitate doar de imaginatia dvs. si de distanta de o priza. Asta pentru ca o banda LED poate fi prevazuta cu o suprafata lipicioasa care sa permita prinderea ei pe orice suprafata.

Daca va ganditi sa instalati o banda LED in locuinta dvs., dar nu sunteti sigur de unde ar trebui sa incepeti, iata cateva sugestii pentru fiecare camera din casa.

In living room

Pentru a obtine cele mai bune efecte, ar trebui sa cautati locurile in care sa puteti masca cel mai bine banda LED, creand astfel o iluminare extraordinara.  De exemplu, puteti contura anumite elementele arhitecturale, cum ar fi alcovele, si semineul. Daca aveti un televizor montat pe perete, atunci puteti pune o banda LED colorata in spatele televizorului pentru a crea un efect special pe peretele din spate. In cazul in care aveti rafturi in camera, luati in considerare adaugarea unei benzi LED ascunsa intre rafturi pentru a le transforma intr-un spatiu atractiv.

In bucatarie

Bucataria este probabil cea mai populara locatie pentru instalarea de benzi LED intr-o locuinta. LED-urile pot oferi in bucatarie atat lumina de lucru, cat si o iluminare placuta din punct de vedere estetic, atunci cand sunt montate sub dulapuri sau la nivelul solului ca iluminare de podea. De asemenea, puteti adauga luminile pe suprafetele blatului de bucatarie, creand un efect de halou luminos.

In baie

In baie puteti folosi benzi LED rezistente la apa. Acestea pot fi amplasate in dulapuri sau la nivelul podelei si va va oferi un efect special. Puteti, de asemenea, sa transformati oglinda de la baie in punctul central al camerei, prin montarea de benzi LED pe marginea oglinzii.

In dormitor

Tablia patului este un loc bun pentru a instala o banda LED in dormitor. Va va permite sa creati un efect de aura ambiental si daca adaugati si un comutator de dimmer de 12 volti, veti putea sa controlati luminile si sa creati o varietate de niveluri si efecte de iluminare.

Cele mai citite articole

Articole relevante